Älgkrock vid Skansen

Jörgen Wåger Löpsedel

En krock mellan bil och älg samt en drivmedelsstöld.

Det var fredagens polisrapport det senaste dygnet inom Orsa kommun.

Klockan 21.28 torsdag kväll kom det in en anmälan om att en bilist kört på en älg efter E45 i höjd med Skansen, 50 meter söder om infarten mot Skattungbyn.

Det blev inga personskador, men väl på bilen i form av krossad framruta och skador på fronten och på ena sidan.

Älgen sprang iväg, men rapporterades avliden klockan 22.45. Om det var eftersöksjägarna som avlivade älgen eller om de hittade den död på grund av sina skador efter krocken, det fanns det ingen uppgift om i polisrapporten.

Torsdag kväll, före klockan 21, kom det in ett samtal till polisen att någon slangade/slangat drivmedel ur en bil, det efter att ha brutit upp tanklocket, enligt den som ringde.

– Men helt plötsligt ska den som ringde sagt: ”Det är ingen idé, det hela läggs ändå ner, varpå han avbröt samtalet”, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 13-tiden fredag.

– Jag vet inte varför personen först ringer för att anmäla ett brott och sedan avbryter det. Det kan kanske bero på att han eventuellt skulle bli omkopplad, jag vet inte, funderade Dangardt.

Presstalesperson kunde inte säga om den här avbrutna anmälningen hamnar i brottsstatistiken.

– Det ska bli intressant att se, då han först formellt anmäler ett brott och sedan avbryter. Det kan komma med i statistiken, men jag vet inte säkert. Brottsstatistik är heller ingen säker källa, säkrast är att fråga medborgarna.

Framför allt är det ett stort mörkertal gällande anmälan om misshandel.

– Där är det långtifrån alla som anmäler, menar Dangardt.

– Dock är det viktigt att anmäla om man blir utsatt för brott. Vi vill förstås att så många som möjligt anmäler om de blir utsatt för brott, poängterar Stefan Dangardt.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360