125 liter diesel stulet ur carport

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Viltolyckor och skadegörelse.

Det är några av de senaste dagarnas anmälningar till polisen.

Plus en dieselstöld som inte är anmäld.

Om vi tar dieselstölden först så stals det 125 liter natten mot tisdag. Dieseln som blev stulen, förvarades i dunkar om 25 liter och stod i en carport inne på en gård mitt emot Kandre.

Stölden är ännu inte anmäld, enligt uppgift, men den som drabbats har uppmanats att göra det.

Det som anmälts är bland annat två fall av skadegörelse efter Järnvägsgatan. Vid två olika tillfällen har det klottrats och även förstörts en del på offentliga toaletter.

Vid det ena tillfället så ska skadegörelsen inträffat nån gång mellan 1-3 januari och den anmälan som kom in i dag, det ska ha inträffat under gårdagen (tisdag), berättade polisens presstalesperson Christina Hallin för Orsasajten onsdag eftermiddag.

– Det är dock lite oklart när det gäller datumen på de här händelserna och det verkar enligt de båda anmälningarna som att det handlar om två offentliga toaletter som drabbats av skadegörelse, tillade Hallin.

Sedan har det inträffat flera viltolyckor den gångna helgen. I söndags inträffade två älgolyckor ungefär vid samma plats, efter E45 vid Tallhed.

Den första inträffade vid 16-tiden. Det blev inga personskador och älgen sprang iväg. Oklart dock om han klarade sig helskinnad.

Den andra älgolyckan under söndagen inträffade vid 20-tiden. Även där blev det inga personskador, som tur var. Dock avled älgen.

Ytterligare en älgolycka inträffade efter E45 under helgen. Den viltolyckan hände vid 16-tiden i lördags, nära återvinningsstationen. Inga personskador, dock oklart hur det gick för älgen.

Som om inte det här vore nog, så inträffade även två rådjursolyckor under helgen, efter Moravägen. En inträffade lördag vid 20.30-tiden och en annan viltolycka söndag morgon, vid 8.30.

Vid båda tillfällena sprang rådjuren iväg, men det är oklart om de klarade sig helt oskadda.

Inga personskador vid de här två rådjursolyckorna.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360