Anlagd brand i träbyggnad

Jörgen Wåger Nyheter

Anlagd brand i en träbyggnad.

Ett påkört rådjur samt ett haltande rådjur.

Det är vad polisen hade att berätta om det senaste dygnet.

Vid 14.30-tiden under onsdagen larmade någon om en brand i en träbyggnad efter Högståsvägen. En brand som någon troligtvis anlagt, men som var i stort självsläckt när det hela upptäcktes på eftermiddagen.

– En polispatrull skickades dit, men det bedömdes inte vara någon spridningsrisk så brandkåren behövde aldrig rycka ut, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 15.30-tiden torsdag.

Det som eldhärjats var en träbyggnad med plåttak.

– Byggnaden, som nu är nedbrunnen, har använts för torkning av torv. Med stor sannolikhet är branden anlagd och brottsrubriceringen är skadegörelse genom brand, sa Dangardt.

Strax före klockan 12.00, i dag, torsdag, kom det in en anmälan om viltolycka. Ett rådjur kom i vägen för en bil i Fryksås. Det blev inga personskador, men eftersöksjägare fick rycka ut och förkorta lidandet på djuret.

Lite senare, klockan 13.15 (torsdag), kom det ett samtal om ett haltande rådjur som hade synts i en gård i Stenberg, efter Kolmyrsvägen.

Ingen eftersöksjägare skickades ut då det inte var en konstaterad viltolycka.

Bilden. Brandkåren behövde aldrig rycka ut till den brand i en träbyggnad som anmäldes onsdag eftermiddag. Den var troligtvis anlagd, men branden hade i stort sett ”självdött” och som tur var inte spridit sig. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin