18 mål i premiären för Digers BK

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter, Sport

Jakten mot att vandra uppåt i seriesystemet har börjat för Digers BK.

Första matchen i femman blev en munsbit.

Stora Skedvi besegrades med hela 18-4 i premiären.

Som vi berättade under fredagen, har Digers på egen begäran begärt sig ner två divisioner, från att ha spelat i division 3 de senaste säsongerna, till att den här säsongen hålla till i femman.

Marcus Rönnhed, en ur tränartrion, berättade för Orsasajten att han hade noll koll på Stora Skedvi och visste inte alls vad som väntade i lördagens hemmapremiär.

Men det stod tidigt klart att Digers första match inte skulle bli någon rysare. 1-0 kom efter 1.59, genom Sonny Johansson. Tre minuter senare lyste 3-0 på resultattavlan och när första 20 avverkats hade Digers punkterat matchen genom att gå fram till 7-2.

– Ja, det här blev spel mot ett mål, konstaterade Rönnhed.

Han fick se sitt, i stora delar, unga lag gå fram till 13-2 efter två spelade perioder.

– Vi började tappa fokus efter första, men jag tycker ändå vi körde på rätt bra. Men det är svårt att spela mot ett lag som bara ställer upp på egen plan halva och bara ägnar sig åt att skicka upp långbollar.

I tredje avtog målproduktionen från hemmalaget och gästande Stora Skedvi kunde snygga till siffrorna något. Digers vann ändå sista 20 med 5-2 och segern skrevs till hela 18-4.

– Det här var ingen riktig värdemätare, menade coach Rönnhed med all rätt.

Alvin Karlgren stormar fram i ett flygande anfall. 15 år unge Karlgren noterade ett mål i premiären mot Stora Skedvi, som Digers vann med hela 18-4. Foto: JÖRGEN WÅGER

Det var en välbesökt Orsa sporthall, men ”Rönna” hade hoppats på mer publik.

– Vi är nöjda, men det får gärna komma fler nästa gång var Digerstränarens förhoppning.

De som kom, kan i alla fall inte klaga på att det var målsnålt.

Och många var det som kom för att se sina barn och barnbarn lira, då hemmalaget som sagt hade ett till stora delar ungt lag.

– Vi brukar göra så att de som gör sitt första mål i A-laget, de får behålla bollen. Det gick väl sex, sju bollar i dag, så det blev lite dyrt för klubben, sa ”Rönna” med ett skratt.

Digers BK har som mål att börja klättra i seriesystemet och onekligen har det börjat bra, även om man inte kan dra några större växlar efter en match.

– Men vi leder serien, skämtade Digerscoachen

Nästa helg ställs Orsalaget mot Långshyttan på bortaplan.

– Det är som mot Stora Skedvi, jag har ingen koll på det laget heller, sa Marcus Rönnhed.

Det blir en väldigt tidig seriefinal, då Långshyttan vann sin första match borta mot Hedemora med 7-5.

Vi kan nämna att Digers bästa poängplockare blev Alex Delbåge med tre mål och en assist samt att Sebastian Thorslund noterade samma poäng, men via två mål och två assist.

Alexander Johansson är en erkänt duktig målskytt, men fick se premiären från sidan då sjukdom satte stopp för hans medverkan. Foto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

Digers BK-Stora Skedvi IK

18-4 (7-2, 6-0, 5-2)

Digers mål: 1-0 Sonny Johansson, 2-0 Joakim Norling, 3-0 Alex Delbåge, 4-0 Sebastian Thorslund, 5-0 Alex Delbåge, 6-1 Emil Larsson, 7-2 Alex Delbåge, 8-2 Stefan Sund, 9-2 Sebastian Thorslund, 10-2 Erik Strandberg, 11-2 Manne Sörlin, 12-2 Alvin Karlgren, 13-2 Mikael Jonsson, 14-2 Joakim Norlin, 15-3 Simon Blomkvist, 16-3 Emil Larsson, 17-3 Johannes Eriksson, 18-3 Leo Olsen.

August Sundqvist med full kontroll på bollen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Erik Strandberg måttar in ett smörpass. Foto: JÖRGEN WÅGER

Manne Sörlin har full koll på Skedvispelaren. Foto: JÖRGEN WÅGER

Simon Blomkvist har gjort bort sin motståndare. Foto: JÖRGEN WÅGER

En gammal innebandylegendar, Peter ”Lillis” Wallin, dömde division 5-matchen mellan Digers och Stora Skedvi. Foto: JÖRGEN WÅGER

Manne Sörlin i kamp med en Stora Skedvispelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin