50-åringen åtalas vid Mora tingsrätt

Jörgen Wåger Nyheter

Nu står det klart 50-åringen som körde på 14-åriga Elsa den 23 november åtalas vid Mora tingsrätt.

Orsabon är misstänkt för bland annat grovt vållande till annans död.

Det är något som 50-åringen nekar till och han menar att det var en olyckshändelse som bidrog till att han vid 21-tiden fredag den 23 november körde på en 14-årig flicka från Malungsfors som ådrog sig så allvarliga skador att hon avled.

Åklagarsidan har en helt annan teori än 50-åringens förklaring att det som skedde berodde på en olyckshändelse.

Besvärande omständigheter för den misstänkte är att 50-åringen saknar körkort, fordonet var avställt med körförbud och bilen hade bristfälliga bromsar och styrsystem. Enligt åtalet drack 50-åringen alkohol före bilfärden, skriver Dalarnas Tidningar.

Förutom att mannen är misstänkt för grovt vållande till annans död,  åtalas han även för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och smitning från trafikolycksplats.

Vidare i kammaråklagaren Ludmila Pronkos åtal står det att ”Orsabon i mörker och hög hastighet gav sig på en omkörning och körde i den mötande trafikens körfält i ett tätbebyggt område där högsta tillåtna hastighet var 60 kilometer i timmen. Flera busshållplatser är utplacerade i området där man kunde räkna med att gångtrafikanter och andra trafikanter rörde sig”, skriver Dalarnas Tidningar.

Det hela slutade med att en 14-årig flickas liv släcktes i denna tragiska händelse.

Bilden. Många ljus tändes för 14-åriga Elsa som så tragiskt avled av de skador hon ådrog sig efter att ha blivit påkörd efter Moravägen den 23 november. Arkivfoto: ELAINE LUNDGREN

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin