Älg påkörd i Gravberg

Jörgen Wåger Nyheter

Anlagd husvagnsbrand ena natten och nästa en älgkrock.

Det är verkligen skiftande blåljushändelser inom Orsa kommun.

Det senaste dygnet fanns ”bara” en älgkrock att rapportera om, enligt polisen.

Nu kan en älgkrock vara nog så dramatisk för de inblandade, men den här gången gick det bra, i alla fall för de som satt i bilen.

Hur det gick för älgen, var mer svårt att bedöma, men den försvann i alla fall till skogs efter att ha sprungit in i sidan på en bil.

– Det här hände vid 07-tiden i morse efter länsväg 296, vid Gravberg. Älgen sprang in i sidan, där det uppstod skador på bilen och även takräcket blev skadat. Det blev inga personskador, rapporterade polisens presstalesperson Tommy Lindh vid 14-tiden onsdag.

Jägare skickades ut på eftersök, men det står inget i rapporten om man hittade i älgen.

Det här var som sagt det enda som polisen hade att rapportera om när det gäller blåljus inom Orsa kommun det senaste dygnet. Men som vanligt, som presstalespersonen Stefan Dangardt brukar poängtera, kan det vara anmälningar som ligger och ”skvalpar”, som ännu inte kommit in i systemet.

Har någon råkat ut för något, är man välkommen att berätta det för Orsasajten. Jag refererar oftast till det jag får när jag ringer polisen, men ibland får jag också kontakt med de som blivit drabbade eller som sett ”något”.

Som till exempel husvagnen på campingen, som ett par vittnen såg två ungdomar tända på natten mot tisdag. Där fick jag direktrapport från ett av huvudvittnena. När jag sedan tisdag eftermiddag ringde för att få en polisrapport, stod det i rapporten att ”en campingstuga hade brunnit”.

Då fick jag informera polisen att det faktiskt var en husvagn som hade brunnit. Polisen har så mycket att göra, de är så underbemannade, att de inte har tid att skriva en korrekt rapport. 15 timmar efter händelsen stod det fortfarande i rapporten om campingstugan. Det var vad anmälaren först trodde som brann, när hon från håll såg två ungdomar ”tända på något”. Husvagnen som brändes ner, stod i nära anslutning till de nybyggda stugorna på campingen. Som tur var, kom ingen människa till skada.

Det har inte framkommit om polisen har några misstänkta för branden på campingen.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360