Älg påkörd i Orsbleck

Jörgen Wåger Nyheter

Under natten mot onsdag skedde meningslös förstörelse i Orsa, vilket vi skrev om i går.

Det skedde även en älgkrock i Orsbleck, där föraren klarade sig bra, men även älgen verkar ha klarat sammanstötningen.

– Det verkar ha blivit lugnt igen i Orsa, berättade polisens presstalesman Stefan Dangardt vid 16-tiden torsdag.

Det han syftade på var den skadegörelse som någon eller några personer ”roat” sig med natten mot onsdag. Stenar hade kastats in genom en ruta i såväl kommunhuset som i ett bostadshus samt att en bil haft ”påhälsning”.

Under samma natt skedde även en älgolycka, som Orsasajten inte fick någon rapport om under onsdagen, men vi berättar om den nu i stället. Vid 4.30 onsdag morgon sprang en älgtjur in i sidan av en bil som körde på länsväg 980 i Orsbleck.

Det blev inga personskador. En backspegel slets av, annars var skadorna på bilen ringa. Älgen verkade också ha klarat den chockartade upplevelsen ganska okej. I varje fall så finns det ingen rapport att den eftersöksjägare som skickades ut, att denne ska ha påträffat älgen.

– Det var en lätt smäll och älgen verkar ha klarat sig, trodde Dangardt. I alla fall står här inget om någon återkoppling.

Vi kan också nämna att polisen under onsdag förmiddag genomförde nykterhetskontroll på bilister vid Storgärdet.

– Vi stod där mellan klockan 08.00-9.30. 58 åtta förare stoppades och samtliga var nyktra, så det var bra, konstaterade polisens presstalesperson.

Positivt också att den senaste natten var lugn. I alla fall har det inte kommit in några anmälningar om brott till polisen.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360