Älgarna vid Bergetskolan ska skjutas

Jörgen Wåger Nyheter

Ett flertal älgar har under en tid varit lite väl närgången vid Bergetskolan.

Att skrämma bort dessa har misslyckats.

Därför har det tagits ett beslut att älgarna ska avlivas.

Det beslutet togs redan förra veckan, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten torsdag eftermiddag.

– En person från Bergetskolan ringde i dag vid halvtio och berättade att det var fyra aggressiva älgar där. Det skickades faktiskt ut två patruller dit, men när de kom dit såg de inga älgar.

Det har varit återkommande samtal till polisen om ett flertal älgar som uppehåller sig kring elljusspåret, Bergetskolan och i villaområdena som finns på Berget.

– Förra veckan togs ett beslut att skrämma bort älgarna. När det misslyckades så togs beslutet, även det förra veckan, att älgarna ska avlivas, berättade Dangardt.

Vad de två patrullerna egentligen hade för uppgift när de åkte till Bergetskolan, kunde inte polisens presstalesperson förklara.

– Såvida inte någon av dem är jägare och skulle avliva dem. Normalt är det kommunjägare som skickas ut på såna här uppdrag, men nu finns det ju ingen kommunjägare varken i Mora eller Orsa.

Men när de två polispatrullerna kom till Bergetskolan under torsdagen, då hade älgarna flytt sin väg. Kanske anade de oråd.

Vi lär få återkomma till det här, för älgarna lär troligtvis dyka upp igen.

Bilden. De här två älgarna plåtades under en vilostund den 14 februari alldeles vid Bergetskolan. När Orsasajten var på besök, kom det fram uppgifter att det var fem älgar som uppehöll sig i området kring Berget. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin