Älgproblemen sprider sig i Orsa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Fem älgar har rört sig kring elljusspåret och Bergetskolan den senaste tiden.

Nu kommer rapporterar om allt för närgångna älgar på fler ställen i Orsa.

– Det går vilt till hos er, skojade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Det är tydligen en hel del älgar som rör sig kring Orsa, såvida det inte är Bergetälgarna som nu vandrat till Trunna.

– Under fredagen fick vi in fyra, fem anmälningar om älgar i Trunna som går in på gårdarna, berättade Dangardt vid 14-tiden lördag.

Även i Viborg har det kommit in rapporter om närgångna älgar. En anmälan kom in vid 08-tiden lördagen.

– Det är flera älgar som varit i farten där. Blir älgarna aggressiva tas beslut om att skrämma bort dem till att börja med, sa Dangardt.

När älgar rör sig så nära bebyggelse är det risk för olyckor. En viltolycka inträffade efter E45 vid Skansen vid 17.30 fredag. Som tur var blev det inga personskador. Älgen sprang iväg och enda skadan på bilen blev en backspegel. Eftersöksjägare skickades ut, men som vanligt står det inget i polisrapporten om man funnit den eventuellt skadade älgen.

En annan viltolycka, men med rådjur, inträffade vid 23-tiden fredag kväll i Slättberg. Det blev inga personskador och rådjuret sprang iväg efter sammanstötningen med bilen. Även här skickades eftersöksjägare ut.

– Vi har fem händelserapporter från Orsa det senaste dygnet, samtliga handlar om älgar eller rådjur. Det går vilt till i Orsa, konstaterade polisens presstalesperson lite skämtsamt.

– Älgvarning utanför huset, skrev Carina Kronquist på sin Facebooksida fredag eftermiddag.

Bilden längst upp. Älgar har rört sig kring elljusspåret den senaste veckan. Nu har även Trunna och Viborg fått besök av de mäktiga djuren. Bilden är tagen från Carina och Per Kronquists fönster i Trunna. Foto: CARINA KRONQUIST

En hel del älgar rör sig nära bebyggelse i Orsa. Här har vi en i Trunna. Men ”Hälge” var inte ensam, han hade nån kompis med sig. Bilden är från fredag eftermiddag. Foto: CARINA KRONQUIST

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360