Alpina premiären börjar närma sig

Jörgen Wåger Nyheter

Så här långt är det som alla kan konstatera en inte lika snörik vinter som i fjol.

Men trots det så är Orsa Grönklitt snart redo att öppna för alpin åkning.

Premiären är planerad till den 15 december.

Längdskidåkningen har haft sin premiär och den alpina premiären är bara cirka två veckor bort. Vi ska poängtera att säsongsöppningen är preliminärt satt till den 15 december.

Orsa Grönklitts nya anläggningschef, Johan Larson, är förväntansfull.

– Många har väntat, och längtat, det är jätteroligt att den alpina säsongen snart börjar, säger Larson i ett pressmeddelande.

De senaste åren har investeringar på cirka 20 miljoner kronor gjorts för att skapa ett hypermodernt system för snöproduktion.

Snökanonerna går just nu för fullt i backarna, för att kunna erbjuda bra förhållanden redan vid öppningen av säsongen, står att läsa i pressmeddelandet.

November månad har hittills varit onormalt varm även i Orsa Grönklitt, vilket ger investeringarna stor betydelse.

– Ett fokus för oss har varit att optimera de investeringar vi gjort, för att kunna leverera en riktigt bra produkt. Vi har med det nya systemet kunnat tillvarata varje minut, så fort det varit tillräckligt kallt har systemet gått igång.

Grönklitt kan bjuda ett par alpina nyheter. Bland annat en ny grön nedfart samt att pisten Örnen lämnas opistad vid nysnö. Den opistade nedfarten kommer bli en ny del i Orsa Grönklitts satsning på offpist.

Larson tillträdde så sent som 19 november, men med stor erfarenhet av alpina skidanläggningar och ett rutinerat team av kollegor på plats i Orsa Grönklitt har han redan börjat känna sig bekväm i sin nya roll.

– Orsa Grönklitt hade en fantastisk säsong ifjol, och vi ser fram emot en lika bra säsong nu. Som ny anläggningschef känns det förstås lite speciellt att få välkomna alla gäster hit, till vårt eget, mäktiga skidparadis, säger Larson i pressmeddelandet.

Längdåkningen i Orsa Grönklitt öppnade redan den 26 november på lagrad snö och i dagsläget finns 2,3 km preparerade spår. Och om cirka två veckor är det meningen att även de alpina åkarna ska kunna utföra sin favoritsysselsättning.

Bilden. Nye anläggningschefen Johan Larson på toppen av Grönklitt. Foto: ORSA GRÖNKLITT

De alpina nyheterna i Orsa Grönklitt är:

  • Losvängen – ny grön nedfart från toppen till Mellanliften. Tidigare fanns bara blå nedfarter på ”baksidan” av berget. Losvängen gör att fler kan nyttja mellanliftsområdet.
  • Pisten Örnen lämnas opistad vid snöfall, vilket gör att de morgonpigga kan få några riktiga fina puder-åk efter snöfallen. Så snart behovet finns återställs backen till en pistad nedfart, innan nästa snöfall.
  • Ny grupp i skidskolan för de barn som redan vid 4-6 års ålder blivit skidkunniga. Gruppen är döpt till Snöraketerna och blir en avancerad grupp som kommer söka lite utmaningar utanför barnområdet.
  • Ny pistmaskin som både ger en bättre arbetsmiljö och en mer miljövänlig pistning.
  • Investeringarna i snö-systemet har fortsatt inför denna säsong för att förbättra kapaciteten och effektiviteten i system och i arbetet med att producera snö.
Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360