Amores insamling gav 8 000 kronor

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

1224 australienska dollar till de som kämpar i ett brandhärjat Australien.

Det är cirka 8 000 svenska kronor.

Så mycket gav insamlingen som Amore genomförde i måndags.

– Vi är så jättetacksamma att så många stöttade oss i det här, stort tack till alla, säger Rånhi Ak, ägare av pizzerian i Orsa.

Det var i fredags som Amore delade ett inlägg på Facebook att Rånhi och maken Osman Ak tillsammans med övrig personal på pizzerian skulle skänka hela måndagens kassa till de som sliter dygnet runt för att få bukt med alla bränder som härjar i Australien.

I kommentarer under Facebook-inlägget uppmanade sedan Orsafolket varandra att äta på Amore den aktuella dagen och Orsaborna gick verkligen ”man ur huse”, allt för att ge sitt stöd till landet ”down under”.

– Jag kan inte svara på hur många kunder vi hade, men det var bra mycket folk som kom och jag vill tacka alla, säger en tacksam Rånhi.

Här ser vi personalen på Amore, en bild från i fredags. Från vänster; Ferhat Ak, Osman Ak, Iskender Meral och Isa Meral. Den lilla grabben i Osmans famn heter Kevin Ak, Rånhi och Osmans gemensamma son. Foto. RÅNHI AK

För egen del åt hon också där tillsammans med kollegorna på socialtjänsten. Rånhi som för närvarande är mammaledig från sin tjänst där och är hemma med sin och makens son Kevin.

– Jag åt där och betalade för mig. Det gjorde för övrigt hela personalen som jobbar på pizzerian.

– Normalt får de äta gratis, men det här var en speciell dag och även de anställda betalade för sin egen mat. Vi ville verkligen göra det här hela vägen in, berättar Rånhi.

När dagen var slut, kom det hem en stolt make, Osman, som berättade för sin fru om hur han och övriga personalen upplevde dagen.

– Det känns jätteskönt att vi genomförde det här.

– Sedan hade inte alla möjlighet att äta hos oss, men många kom ändå in och sa vilket fint initiativ det här var.

– Personalen och jag är väldigt stolta, poängterar en rörd Rånhi.

De anställda betalade inte bara för sin egen mat.

– Jag vill tacka alla, även personalen som jobbade den dagen och som vid sidan av skickat en slant från sin egna löner.

Kvittot på insättningen till Röda korset. 1224 australienska dollar är lika med ganska exakt 8 000 svenska kronor. Foto. RÅNHI AK

För att visa att pengarna går till Australien, har Rånhi skickat med en bild på ett kvitto till Röda Korset i Australien som berättar att 1 224 australienska dollar gått till hjälporganisationen.

Det motsvarar cirka 8 000 svenska kronor, då en dollar kostar 6,50 kronor.

– Vi hoppas att det går till de hjälpande i Australien, avslutar Rånhi.

Vi kan också nämna att Monicas Hundtrim skänkte fredagens dagskassa på 2 200 kronor.

Om det är ännu fler företag som skänkt pengar till Australien, så all heder till dem som gjort det. Dessa två är de företag som undertecknad känner till.

Lägger gärna till i artikeln om det är fler företag som gjort någon liknande insamling.

När det gäller väderläget i Australien ska det enligt prognosen, från och med idag (onsdag) och under resten av veckan, komma kraftigt regn i landets östra delar, förutspår australiska meteorologer, rapporterar ABC News, stod att läsa på Dagens Nyheters webbsida under tisdagen.

Paret Rånhi och Osman Ak. Foto. PRIVAT

Fotnot. Vi såg annan media skriva om den här insamlingen. Där nämns summan ”över 10 000 kronor”, men vi har gjort en koll med Swedbank och fått fram att summan som kom från Amore är ganska precis 8 000 kronor, om någon nu undrar över de olika summorna som anges. Men tillsammans med Monicas Hundtrim blir summan över 10 000 kronor och vi hoppas dessa pengar kommer till nytta ”där nere”. /redaktören för Orsasajten

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360