Anlagd brand i ett förråd på Storgärdet

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Tre bränder på kort tid har inträffat på Storgärdet.

Onsdag eftermiddag brann det i ett förråd.

– Det finns ingen naturlig orsak till den här branden, konstaterar Per-Erik Jonsson.

Hur själva branden har uppstått, vill inte räddningschefen för Orsa spekulera i, inte mer än att den inte är ”naturlig”.

– Vad som har hänt, det får polisen utreda, säger Jonsson till Orsasajten.

Det var strax före klockan 14.00 som det kom ett larm om att det brann på Storgärdet. Tur att brandstationen bara är några hundra meter bort, så räddningsstyrkan var snabbt på plats.

– Det brann i en servicebyggnad som innehåller bland annat en samlingslokal, men det var ett förråd som brann. Det är sot- och rökskador i förrådet, men jag vet inte hur mycket som behöver saneras.

Enligt Dalaradion blev alla prylar som fanns i förrådet förstört av branden.

– Ja, det kan man väl säga, mer eller mindre. Men vi klarade byggnaden, poängterar Per-Erik Jonsson.

Enligt en brandman som Dalaradion haft kontakt med kom räddningstjänsten till undsättning i ”grevens tid”.

Det var inte längesen som det brann i en soppåse som stod på en balkong på Storgärdet och det har även nyligen larmats om en gräsbrand där, det var helgen innan incidenten på balkongen.

Det är klart att folk funderar om de här tre händelserna har något samband.

Och apropå brand, så upptäckte en person några ungdomar när de satte eld på en papperskorg onsdag morgon.

– Jag såg fyra killar tända på en papperskorg efter gångvägen mot Orsaskolan, berättade vittnet för Orsasajten.

– När jag stannade bilen, sprang de i full fart mot Orsaskolan, sedan såg jag dem inte mer. Jag ringde polisen, som skulle åka dit direkt, då de hade en patrull på plats i Orsa.

Något som bekräftas av polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

– Patrullen har pratat med bland annat rektor på Orsaskolan, men om de fått fram vilka som gjorde det här ”pojkstrecket” vet jag inte, sa Dangardt.

I övrigt hade inte polisens presstalesperson så mycket att berätta om blåljushändelser i Orsa det senaste dygnet.

Däremot kan vi nämna de cykelstölder som inträffat den senaste tiden. Ni som saknar en cykel kan ta och kika på Facebooksidan ”Samverkan mot brott i Mora/Orsa”. Där har det lagts ut bilder på cyklar som personer hittat på lite udda platser och som inte ser ut att ha någon ägare.

Ta en titt på Facebooksidan och ni som blivit av med er cykel nyligen (eller längre tillbaka), kanske kan finna den där.

Bilden längst upp. Det brann i ett förråd på Storgärdet onsdag eftermiddag. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde rädda byggnaden. Foto. PIA WÅGER

UPPDATERING torsdag 13-tiden. Den gamla damcykeln på bilden här nedan verkar ha hittat till sin ägare. I alla fall var den borta när undertecknad gick förbi hembygdsgården torsdag förmiddag. Förhoppningsvis är den gamla rariteten återbördad till sin ägare.

Är det någon som saknar denna riktigt gamla damcykel? Låg bakom stora informationsskylten vid hembygdsgården onsdag vid lunchtid. Låset var uppbrutet. Det här är en av många cyklar som blivit stulen i Orsa den senaste tiden. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360