Anna skrapade hem över miljonen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

I början av året var det ett par lyckliga från Orsa som skrapade hem pengar i tv-rutan.

Sedan har det varit lite vinsttorka för Orsaborna.

Men under lördagen skrapade Anna Björk hem en jättevinst på 1,2 miljoner kronor.

– Våra två äldsta barn har boenden i Mora som vi är med och bekostar. Så vi betalar för tre boenden kan man säga. Det är jätteviktigt för dem, men samtidigt något som kostar ganska mycket. Vinsten innebär att vi får lite mer över varje månad och det känns jättebra, säger Anna i ett pressmeddelande från Svenska Spel vart hon tänker lägga vinstpengarna på.

Det var för ett par veckor sedan som Anna satte igång att skrapa lite trisslotter som hon hade samlat på sig.

Redan på den första lotten hon skrapade kom det fram tre klöversymboler. Men Anna visste inte riktigt vad tre klöver betyder och fick kalla på ”experthjälp” i form av maken.

– Jag såg markeringarna runt tre belopp, men förstod först inte riktigt vad det innebar. Sen gick jag direkt in till Jan för att visa honom lotten, minns Anna glatt.

Efter telefonsamtal till Svenska Spel klarnade det hela ytterligare.

Det gjorde att prästen Anna tillsammans maken Jan Björk, som jobbar som sjuksköterska, fick ta plats i TV4-nyhetsmorgons studio under lördagen.

I slutet av januari, bara med några dagars mellanrum, var först Svenne Gölén och sedan Kewe Johansson i samma studio för att skrapa fram pengar.

Svennes vinst blev garantisumman på 100 000 kronor medan Kewe hade större lycka och skrapade hem en kvarts miljon kronor.

Desto större lycka hade Anna i tv-studion. Hon skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 10 år – totalt 1,2 miljoner kronor.

Innan hon började skrapa fick den 49-åriga Orsabon berätta om sin vision med vinstpengarna som hon i det läget inte visste hur stor den skulle bli.

– Vi har ett hus som behöver kärlek. Det finns mycket drömmar och potential för vårt fina hus som är närmare hundra år gammalt.

När den första lotten var skrapad stod det klart att paret skulle få tillskott i kassan under tio år framöver.

Anna Björk och maken Jan har miljoner anledning att vara nöjd efter sitt besök i TV4-studion. Foto. SVENSKA SPEL

Beloppet landade på 10 000 kronor vilket innebar att den totala vinstsumman blev 1,2 miljoner kronor.

– Det känns så bra! Vi ska dels rusta upp vårt hus så att vi kan fira en ordentlig födelsedag när det fyller hundra 2023, berättade Anna.

– Plåttaket behöver läggas om innan det börjar läcka, fyllde Jan i, står att läsa i Svenska Spels pressmeddelande.

Familjen Björk är en skidåkande familj, där samtliga tre barn är duktiga skidåkare. Två av dem går på skidgymnasiet i Mora, så det är ingen vågad gissning att en del av pengarna kommer att gå till deras kära idrott.

– Våra två äldsta barn har boenden i Mora som vi är med och bekostar. Så vi betalar för tre boenden kan man säga. Det är jätteviktigt för dem, men samtidigt något som kostar ganska mycket. Vinsten innebär att vi får lite mer över varje månad och det känns jättebra, säger Anna.

– Det här betyder guldkant i vardagen och att det finns lite större utrymme.

Det här var alltså tredje gången under 2019 som Orsabor fått skrapa fram fina vinstpengar, men klart högsta vinsten har Anna ordnat.

Men året är inte slut än, kanske är det någon ytterligare lycklig Orsabo som skrapar fram en ännu högre vinstsumma.

Vinstlotten var inhandlad hos Mora Centrum Bensin & Livs.

Anna är den fjortonde från Dalarna som skrapat fram en storvinst i direktsändning under det här året.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin