Annorlunda olycka – körde på två älgar

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Älgolyckor händer då och då.

Men föraren som körde på älg i Kallholen råkade ut för en något udda viltolycka.

Den personen klippte två älgar i samma smäll.

Båda älgkon och kalven strök med. Föraren klarade sig utan skador.

Den här lite märkliga viltolyckan inträffade vid 20-tiden i Kallholen onsdag kväll.

– Föraren mötte en långtradare vid olyckstillfället och var inte säker på om det var en eller flera älgar som träffades av bilen, berättade den eftersöksjägare som skickades ut att kontrollera det hela.

Han hittade snabbt i en död kalv i diket och därefter började sökandet efter eventuellt ytterligare någon älg som kan ha kommit i vägen för bilen.

– Jag gick runt med hund tills den fick ett spår. Efter cirka 300-400 meter hittade vi även en död ko.

Föraren klarade sig oskadd. Bilen fick inte allt för stora skador.

– Det blev lite plåtskador. Nog var det en udda viltolycka då föraren träffade två älgar samtidigt, konstaterade polisens presstalesperson Christina Hallin.

Torsdag vid 11.30 fick brandkåren rycka ut då en person larmat om en brand. Men det visade sig vara en kontrollerad eldning i Viborg.

Apropå Viborg, så kom det häromdagen in ett samtal om bil som åkte runt där och ”som inte borde vara där”, enligt anmälaren, som misstänkte att den här bilen rekade för ett eventuellt inbrott.

– Vi skickade en patrull, som kontrollerade bilen och de två personer som fanns i den.

Något stöldgods fann inte polisen i bilen, men föraren, en man i 30-årsåldern, har efterräkningar att vänta för grov olovlig körning.

En kontroll skedde även i Noppikoski. En utlandsregistrerad bil med släp hade åkt från Sveg och anmälaren ”kände sig orolig” över att personerna i bilen var inblandad i något brottsligt.

– En kontroll gjordes, men utan anmärkning. Det finns ingen misstanke om brott, berättade presstalesperson Hallin för Orsasajten torsdag eftermiddag.

Bilden. En bilförare körde torsdag kväll på två älgar vid samma olyckstillfälle. Både älgkon med kalv dog, medan föraren klarade sig utan skador. Älgarna på bilden har inget med olyckan att göra. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin