Äntligen nytt ljus (tillfälligt) över elljusspåret

Jörgen Wåger Nyheter

UPPDATERAD 2,  TORSDAG MORGON: Gud sade: “Varde ljus” och det vart ljus. Hämtat från Moseboken 1:3.

Nu är väl det inte riktigt sanningen i det här fallet, men faktum är att elljusspåret numera är upplyst.

Den trevliga nyheten upptäckte undertecknad onsdag kväll.

UPPDATERING: Sent onsdag kväll fick jag information att felet med belysningen inte är löst. Skidklubben har tillfälligt fått låna(?) en nyckel som gör att de kan få på ljuset manuellt. Så felet kvarstår, men en entreprenör jobbar för att få elljuset att fungera som det ska, att vem som helst med ett knapptryck ska kunna få på belysningen. Vi återkommer i frågan, som det brukar heta. /Redaktörn


Elljusspåret på Berget har under två års tid varit ett elljusspår utan belysning, i alla fall har den inte fungerat. Något gick fel när en entreprenör fick uppdraget 2016 att byta ut armaturen runt elljusspåret.

Redan tidigt började det krångla, efter att armaturen bytts ut, men därefter har det tagit väldigt lång tid att ta reda på vad som varit fel. Det till förtret för de som vill utnyttja Bergets annars så fina träningsanläggning, inte minst vintertid då det blir mörkt så snabbt om dagarna.

Orsasajten uppmärksammade problemet för ett antal veckor sedan och då sa den ansvariga på kommunen att de skulle byta entreprenör och att förhoppningen var att innan snön kom den här hösten, så skulle belysningen vara fixad.

Bilden ljuger, för den togs vid ett tidigare tillfälle. Nu är nämligen elljusspåret upplyst efter två års mörker. Foto: JÖRGEN WÅGER

Och det var nog på gränsen att kommunen höll det “löftet”. Under tisdagen snöade det i Grönklitt och det har känts som att snön inte är långt bort i de centrala delarna av Orsa heller, med tanke på den senaste tidens kyla.

Under onsdagen kom det också vitt nedfallande från himlen i Orsa, men det var en kort hagelskur.

När sedan undertecknad, som tycker om att träna sent, skulle ta en löptur innan mörkret lade sig över elljusspåret, så blev man glatt överraskad när det kunde konstateras att såväl de olika spåren som fotbollsplanen var upplyst.

Till glädje för många, för det var full fart både i spåret och på fotbollsplanen, så nog har belysningen saknats.

I måndags var det mörkt, så någon av de senaste dagarna har den entreprenör som Orsa kommun ordnat, fixat så att de motionssugna kan träna även när höstmörkret faller allt snabbare.

För att återkoppla till ingressens första rad, så är det bara att utbrista: Halleluja.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsagrisen

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin