Åtalas för grovt rattfylleri

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En Orsabo som kört ska ha kört berusad med en fyrhjuling åtalas vid Mora tingsrätt.

Inte nog med att han var onykter, han hade ett barn med som passagerare.

Barnet hade dessutom ingen hjälm på sig.

Någon gång under den här vintern ska mannen, enligt åtalet, framfört en fyrhjuling grovt rattfull. Det då det efter kontroll uppmättes 1,1 promille alkohol i blodet.

Enligt åklagaren satt ett barn utan hjälm med under körningen, skriver Dalarnas Tidningar.

Mannen har erkänt brott av normalgraden, men åtalas för grovt rattfylleri.

”Framförandet av fordonet har inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att han inte tillsåg att han och hans underåriga passagerare använde hjälm”, står det i åtalet, skriver Dalarnas Tidningar.

När vi ändå är inne på misstänkt rattfylla, så fick polisen ett samtal i torsdags om något som tydde på att en onykter person satt bakom ratten på en bil.

– Vid 17.30-tiden fick vi ett samtal om en person som körde vingligt under sin färd vid Storgärdet och bilen ska ha varit nära att åka ned i diket. Tyvärr hade vi igen patrull att skicka vid den tidpunkten på grund av resursbrist, berättade polisens presstalesperson Stefan Wickberg för Orsasajten fredag eftermiddag.

Vid tiden för samtalet med Wickberg, pågick just då en eftersökning av en annan misstänkt fyllkörning, i Hansjö. Efter ett samtal till polisen senare under fredagen, kunde Wickbergs kollega, Christina Hallin, berätta att de fick tag i personen som hade kört lite vingligt, men att personen inte var berusad och heller inte misstänkt för något brott.

I dessa coronatider ska man undvika stora folksamlingar. I stället för att gå på lokal, passade någon på att ha fest hemma fredag kväll och det spelades så hög musik att det störde grannar.

– En patrull åkte dit och efter det fick vi inget mer samtal, berättade Hallin lördag eftermiddag.

Ett återkommande problem i Orsa, enligt samtal till polisen, är att det ”bränns däck”, där någon/några roar sig med att göra så kallade burnouts med sina bilar.

– Anmälaren önskar större polisnärvaro och det här ärendet är överlämnat till det lokala polisområdet (Mora), berättade Stefan Wickberg.

Till sist kan vi nämna att det fredag morgon inträffade en viltolycka i trakterna av Skattungbyn.

Rådjuret sprang iväg, men ådrog sig såna skador vid sammanstötningen med bilen att eftersöksjägare tvingades att förkorta lidandet.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360