Åter lugnt i Orsa

Jörgen Wåger Nyheter

Hösten har gjort sitt intåg och med det har lugnet kommit.

I alla fall var det inte mycket polisen hade att rapportera onsdag eftermiddag.

Visserligen var det rena sommartemperaturen under onsdagen, men kikar man i kalendern och hur vädret varit den senaste tiden, så är det helt klart höst. Om det sedan bidragit till den senaste tidens lugn, kan man spekulera i.

Det mest spännande det senaste dygnet var en bil som stod dumt till i Emådalen. Klockan 12.17 onsdag fick polisen in en anmälan att en bil stod illa till i Emådalen. Någon verkar ha fått motorstopp, bilen stod vid det norra brofästet och det fanns risk att den skulle åka ner i älven, enligt den som ringde in.

– Strax före två kom en patrull till platsen och flyttade bilen en kort bit, så att den inte ska vara i vägen. Vi har satt plast runt bilen, så att det syns att vi varit där. Ägaren är också kontaktad och han har sagt att han ska hämta bilen i helgen, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 14.30 onsdag.

I övrigt kom det in ett samtal till polisen vid 12-tiden onsdag, att någon gick runt på Willys parkering och kikade in i bilarna där. Oklart dock om den som spanade in i bilarna hade något brottsligt i tankarna.

Polisen skickade ingen patrull och det hade vid halvtre heller inte kommit in om något försvunnit ur någon av bilarna på Willysparkeringen.

Det ska också ha kommit in ett samtal om en försvunnen person, men det visade sig något senare att personen det handlade om inte alls var försvunnen. Det var ju för väl det.

Det var det mest spännande som Dangardt hade att berätta när det gäller polisärenden det senaste dygnet inom Orsa kommun.

– Det verkar lugnt i hela norra Dalarna, sa polisens presstalesman till Orsasajten.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360