Även rovdjursparken stänger igen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

I onsdags gick Orsa Grönklitt ut med att man stänger skidsäsongen den 6 april.

Strax därefter kom beskedet att även Rovdjursparken stänger igen.

Det som alla förstår på grund av den pågående coronapandemin.

Grönklittsgruppen AB, som äger och driver Orsa Grönklitt och Orsa Rovdjurspark, har beslutat att stänga verksamheterna från och med den 6 april 2020 och under återstoden av vintersäsongen.

Beslutet fattades som en följd av en skärpt rekommendation från regeringen och Folkhälsomyndigheten med anledning av Coronapandemins utveckling och i syfte att inte riskera att ytterligare belasta sjukvården i regionen, står att läsa på rovdjursparkens Facebooksida.

Men djuren finns förstås ändå kvar i rovdjursparken och de som vill se hur de har det och följa djurens liv, får hålla utkik på sociala medier.

– Vi på Orsa Rovdjurspark kommer att fortsätta hålla er uppdaterade via sociala medier gällande arbetet i parken med djuren. Ni kan förvänta er mer foto och film, allt för att sprida kunskap och ge er svar på frågor om våra arter, skriver personalen på Orsa Rovdjursparks Facebooksida.

Här ser vi en tiger från Orsa Rovdjurspark, fotad i januari i år. Foto. PIA WÅGER

För skidanläggningen blir det att man stänger någon vecka tidigare än det var tänkt.

För rovdjursparken blir det dock en stor skillnad. Den kan man kan besöka året runt, då den normalt är öppen varje dag.

Men vid den här tiden på året har Rovdjursparken inte så många besökare, utan där ligger högsäsongen av naturliga skäl på sommaren.

Anläggningschefen Johan Sares hoppas förstås att man, om inte förr, ska kunna öppna Rovdjursparken igen till sommarsäsongen.

– Vi planerar arbetet utifrån det så att vi kan öppna med kort varsel. Om sommarsäsongen inte kommer igång skulle det vara jättetråkigt. Men vi får se det i ett större perspektiv. Det handlar om att få bort det här viruset så fort som möjligt och alla ska bidra till det, säger Johan Sares i en intervju med Dalarnas Tidningar.

Bilden längst upp. Isbjörnar som leker i Orsa Rovdjurspark. Från och med nu på måndag (6/4) kan inga besökare se djuren från så här nära håll. Parken stänger igen på obestämd tid på grund av coronapandemin. Foto. PIA WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360