Avgrävd kabel orsakade strömavbrott

Jörgen Wåger Nyheter

Snopna blev de gäster som skulle äta på Brasserie Udden i går.

Före klockan 18 orsakade en avgrävd kabel ett strömavbrott.

Som tur var, till hungriga gästers glädje, var det inte strömlöst så länge.

Enligt Ellevio varade onsdagens strömavbrott mellan klockan 17.07 till 18.34 och det var totalt 645 kunder som var berörda.

Brasserie Udden var ett av många ställen som blev strömlöst under en kort period. Hela campingen blev för övrigt helt ”svart”.

– Vi har inte varit utan ström så länge. Det kan komma igång snart eller det kanske inte kommer igång förrän vid 21-tiden, vi vet inte alls, var den information gästerna fick som kom till restaurangen vid 18-tiden.

Undertecknad skulle äta på Brasserie Udden tillsammans med ett stort sällskap, samt övriga gäster där, och det ”bjöds på” några nervösa minuter. ”Ska vi ta oss någon annanstans”, var funderingar medan regnet började tillta.

Det hade inte varit så roligt att med cykel behöva trampa upp på byn i strilande regn och leta en restaurang med ström som snabbt kunde ”spisa” närmare 20 personer, varav flera barn.

Men det tog inte lång tid så började strömmen komma åter i restaurangen som ligger så vackert belägen vid Orsasjön.

– Vi vet inte om felet är löst, om det bara är tillfälligt, men nu har vi ström i alla fall. Bara att hoppas att det håller i sig, var förhoppningen från personalen.

Strömmen var tillbaka cirka klockan 18.10 på Brasserie Udden i alla fall och enligt Ellevio skulle alla 645 kunder ha fått tillbaka strömmen strax efter 18.30, knappt 1,5 timme efter att kabeln grävdes av.

Orsa drabbades av strömavbrott även torsdag, vid lunchtid. Dock inte i lika stor omfattning som kvällen innan.

Strax efter 11.30 orsakade en trafikolycka ett strömavbrott som drabbade en kund. Två timmar senare var det åtgärdat, skriver Ellevio på sin hemsida.

Strax innan, klockan 11.22, även det torsdag förmiddag, drabbades åtta kunder av strömavbrott. En halvtimme senare var strömmen åter där också.

Bilden. Onsdag kväll vid 18-tiden var det strömlöst på Brasserie Udden och kockarna kunde inte laga mat under en kort tid. Men som tur var så kom strömmen snart åter. Allt kunde återgå till det vanliga och hungriga gäster kunde äta sig mätta. Om ni tycker att det ser lite kallt ut på bilden, så är den plåtad i januari i år. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360