Avskedad efter stöld

Jörgen Wåger Nyheter

Det har inträffat flera stölder inom kommunens omsorgsverksamhet.

En anställd kommer att avskedas.

Det skriver Orsa kommun på sin hemsida.

I det första fallet har anhöriga till en brukare i hemtjänsten polisanmält att pengar försvunnit från brukaren. De anhöriga gjorde en polisanmälan och under utredningen riktades misstankarna mot en anställd inom hemtjänsten.

När kommunen fick information om misstanken togs medarbetaren omedelbart ur tjänst, står att läsa i informationen som kommunen lagt ut på hemsidan.

Den anställde har medgett handlingen som ska ha inträffat i slutet av förra året.

– Det är oerhört sorglig och tråkigt för alla inblandade parter det som hänt. Men det viktiga för oss i den här händelsen har varit att agera snabbt, våra brukare måste känna sig trygga med och ha förtroende för vår personal, säger omsorgschef Jesper Karlsson till kommunens hemsida.

Karlsson fortsätter:

– Det är oerhört viktigt att man som äldre känner sig trygg med den personal som jobbar i det egna hemmet, poängterar han.

Sedan har stöld av kontanter upptäckts hos boende på Orsagården.

Stölderna har inträffat mellan december 2019 och februari 2020. Det är två boende på en och samma avdelning på Orsagården som är drabbade.

I det ena fallet ska 700 kronor ha försvunnit ur en plånbok och i det andra fallet ska 1000 kronor ha försvunnit ur en plånbok.

På boendet finns värdeskåp där de boendes värdesaker ska förvaras. Värdeskåpen kan bara öppnas av personer som är registrerade och det loggas alltid vem som låser upp skåpen.

Dock har ett av värdeskåpen var trasigt under en period. Då stölderna inträffat förvarades värdesakerna på andra ställen.

– Det är såklart oacceptabelt och väldigt tråkigt att detta har inträffat. Vi ser över problemet med värdeskåpen så detta inte ska kunna hända igen.

– Vi ska också se över våra rutiner för hur vi kvitterar in de boendes pengar, säger omsorgschef Jesper Karlsson till kommunens hemsida.

Samtliga stölder är polisanmälda.

Det ska tilläggas att det finns ingen misstanke om att stölden som drabbade en brukare med hemtjänst har något samband med de andra stölderna.

Bilden. Flera stölder har skett inom inom kommunens omsorgsverksamhet, där pengar har försvunnit för brukare. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360