Bedragare lurade 70-åring på 35 000 kronor

Jörgen Wåger Nyheter

En man i dryga 70-årsåldern har råkat ut för bedrägeri.

Någon som sa sig ringa från Swedbank ska ha lurat av mannen koder.

Därefter saknas 35 000 kronor på mannens konto.

Det här skedde i tisdags efter att en bedragare uppgett att han ringt för Swedbanks räkning.

– Mannen har anmält att det efter samtalet saknas 35 000 kronor på kontot. Det här är en klassiker att det ringer någon som uppger sig jobba för en bank och att de behöver kundens lösen. Det är alltid aktuellt att varna för sånt här, man ska aldrig lämna ut bank-id eller annan lösen över telefon, oavsett hur trovärdig personen låter, poängterar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Sedan kan vi berätta om ett par viltolyckor. Vid 15.30 tisdag har någon anmält att denne sett ett dött rådjur efter E45, lite drygt 100 meter norr om stora rondellen.

– Det verkar vara en smitning, att inte stanna och märka ut platsen är ett brott mot jaktlagstiftningen, informerade Dangardt.

Vid 19-tiden tisdag inträffade en älgolycka vid Bäcka. Inga personskador, men taket blev intryckt och även vindrutan. Älgen ska enligt anmälan ha dött vid krocken och jägare ringdes ut att ta hand om viltet.

Onsdag morgon har någon kört in i ett staket vid Maklinsgatan.

– Den som kört in i staketet har inte gett sig till känna, så det här är en smitning.

Till sist kan vi berätta att det i dag, torsdag, genomfördes en poliskontroll på förmiddagen under en timmes tid, mellan 9.30-10.30.

– De stod efter Moravägen, vid Berget. Det kontrollerades nykterhet på 50 förare under den här timmen och samtliga var nyktra.

– Dock ser jag att det är en som fått böter, men det står inte i rapporten vad denne gjort sig skyldig till, berättade polisens presstalesperson vid 15-tiden torsdag.

Bilden. En person har blivit lurad på 35 000 kronor av en bedragare som påstod sig ringa från Swedbank. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360