Bensinstöld och viltolyckor

Jörgen Wåger Nyheter

Två viltolyckor och slangning av bensin.

Det var polisens blåljusrapport vad som hänt  inom Orsa kommun det senaste dygnet.

Vid 17-tiden torsdag fick polisen in en anmälan om att det skett en bensinstöld på Ön.

– Det är någon som slangat cirka 40 liter bensin ur en personbil. Det är lite osäkert exakt när det här ska ha hänt, men personen upptäckte det vid femtiden torsdag eftermiddag, berättade polisens presstalesperson, Stefan Dangardt.

I övrigt hade Dangardt två viltolyckor att rapportera.

Strax efter klockan 06.00 idag, fredag morgon, kom det in en anmälan att en buss kört på en älg vid Holen, 500 meter söder om Kungshaga, och att älgen, som dog av krocken, låg på vägen.

– Vi skickade en patrull som med blåljus hjälpte den jägare som kallades in så att han på ett säkert sätt kunde att ta hand om älgen. Klockan 7.36 var arbetet klart.

Bussen fick skador i fronten, men kunde fortsätta.

En viltolycka inträffade också torsdag kväll, vid 18-tiden. Ett rådjur sprang in i sidan på en bil som färdades efter E45, cirka en kilometer norr om rondellen.

– Det är oklart om det blev skador på bilen, då det var mörkt. Det blev i alla fall inga personskador. Eftersöksjägare kallades in, men som vanligt står det ingen återkoppling, om denne hittade i rådjuret, som sprang iväg efter olyckan, berättade Stefan Dangardt vid 14-tiden fredag.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360