Betalar tillbaka för framflyttad konsert

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En Orsabo krävde pengar för en inställd konsert i Dalhalla.

Dalhalla svarade med biljetter till ett annat datum.

Något som inte passade alla i sällskapet.

Nu verkar Orsabon med flera få rätt i sin tvist med Rättvik Event.

Det var ett sällskap på sex personer som såg fram emot en trevlig konsert på Dalhalla här i sommar. Men det mesta ställs in denna speciella coronasommar och så även den planerade konserten.

Dalhalla erbjöd sällskapet nya biljetter till ett annat datum, men Orsabon krävde återbetalning på fyra av biljetterna då det nya datumet inte passade fyra av de sex personerna.

Dessutom ville man ha tillbaka pengar man lagt ut för ställplats för ett par husbilar som sällskapet åkte i.

Totalt rörde det sig om en summa på 5 000 kronor som Orsabon ville ha tillbaka.

Men det ville först Rättvik Event inte gå med på, arrangören tyckte man gjort rätt för sig när sällskapet fick nya biljetter till ett annat datum.

Men då anmälde Orsabon Rättvik Event till Allmänna reklamationsnämnden, ARN, för att få rätt i det här ärendet.

Nu går ARN på linjen som gäller återbetalning av biljetterna.

ARN:s beslut i ärendet, ska påpekas, är dock bara en rekommendation.

– Sen väljer företaget (Rättvik Event i det här fallet) om man följer rekommendationen eller inte. Vill man ha en tvingande dom är det till en domstol man får vända sig till, informerade Johanna Persson från konsumentverkets upplysningstjänst; Hallå Konsument, skriver Dalarnas Tidningar.

Rättvik Event väljer dock att betala tillbaka pengarna för framflyttad konsert. Dock är det inte säkert att alla får sina pengar tillbaka, är också viktigt att poängtera.

Dalarnas Tidningar har pratat med en av kunderna som vill ha pengarna tillbaka och hon fick det här svaret i ett mail från arrangören.

– Vi vill självklart att våra kunder ska vara nöjda och om det nya datumet inte passar eller ett presentkort inte känns som en godtagbar lösning så återköper vi era biljetter. Vi vill samtidigt be så mycket om ursäkt för det extra besvär detta har orsakat dig, står att läsa på dt.se under tisdagen.

Samtidigt vill arrangören förtydliga att de behandlar varje ärende individuellt och ”Vi ber återigen den gäst som är missnöjd att höra av sig till oss igen”, skriver Dalarnas Tidningar.

Så har Orsabon, som vill ha tillbaka pengar för fyra biljetter (plus ställplats), inte fått tillbaka sina pengar än, så är rekommendationen; Ge inte upp, skriv till arrangören igen.

Bilden. Här ser vi ett tomt Dalhalla inför en konsert med Diggiloo för något år sedan. Arkivfoto. PIA WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
LG Köpman vent
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360