Bevisningen har stärkts men åtal dröjer

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

UPPDATERAD CA 17.30 ONSDAG.

Under onsdagen skulle åtal ha väckts mot mannen som körde bilen i trafikolyckan där en 14-årig flicka tragiskt avled.

Men åtalet dröjer.

Åklagaren har begärt att den 50-årige mannen omhäktas.

Sent på onsdagseftermiddagen kom också beskedet från Mora tingsrätt att mannen ska omhäktas.

Den 23 november inträffade den så tragiska olyckan, där en personbil efter Moravägen, i höjd med avfarten mot Skeer, körde på en 14-årig flicka från Malungstrakten. Hon fick så allvarliga skador att hon avled.

Olyckan skedde en fredag, men mannen greps först på söndagen, två dygn senare, i Falun. Det efter tips från allmänheten.

Han anhölls och häktades några dagar senare. Datumet för åtal var satt till den 12 december, men kammaråklagare Ludmila Pronko vill ha mer tid på sig. Hon begärde onsdag förmiddag att mannen omhäktas fram till den 27 december.

Tekniska undersökningar har gjorts och förhör har hållits med Orsabon, som tidigare förnekat brott när det gäller misstanken om grovt vållande till annans död. Han har medgett att han kört, men hävdar att det var en olyckshändelse.

”Misstanken kvarstår och bevisningen har stärkts”, skriver Ludmila Pronko i rättshandlingarna, står att läsa på Dalarnas Tidningars hemsida.

– Det är väldigt ovanligt att det sker en omhäktning i såna här fall, menade Stefan Dangardt när Orsasajten under onsdagen pratade med polisen presstalesperson.

Men att det blir omhäktning meddelade alltså Mora tingsrätt sent onsdag eftermiddag. Senast 27 december ska åtal vara väckt.

Bilden. Det tändes många ljus för att hedra den 14-åriga flickan från Malungstrakten som avled efter att ha blivit påkörd av en bil den 23 november. Arkivfoto: ELAINE LUNDGREN

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360