Bil av vägen och lösspringande ponnyer

Jörgen Wåger Nyheter

Personbil av vägen, lösspringande ponnyer och trafikkontroll.

Det är vad polisen hade att berätta gällande blåljus de senaste två dygnen.

I måndags åkte en lastbil av vägen några kilometer norr om Orsa. Det gick bra för både chaufför och lastbil, som några timmar senare kunde rulla från platsen efter att ha fått hjälp av bärgare att komma upp på vägen igen.

Dagen efter var det en personbil som inte kunde hålla sig på vägen, utan hamnade i diket. Den avåkningen ska ha skett i Noppikoski, eller i alla fall i närheten.

– Det kom ett larm klockan 15.45 tisdag om att en bil med släp hamnat i diket. Sedan står det i rapporten att ambulans och räddningstjänst skulle avvakta. Det är allt som står, så då får vi utgå från att det gick bra, sa polisens presstalesperson Stefan Wickberg till Orsasajten onsdag eftermiddag.

Det gick tydligen också bra för de två ponnyer som under tisdagseftermiddagen smet från sin inhägnad i Stenberg.

– Det gick ut en varning på radion att det mellan Tallåsen och Viborg kunde finnas två lösspringande ponnyer. Samtalet kom klockan 17.50 tisdag och det var enda samtalet som kom in om det här så det verkar ha löst sig, trodde Wickberg.

Det var väl inte mer än en vecka sedan som det var runt tio hästar som hade smitit och som sprang efter E45, men även den gången gick det bra, som tur var.

Sedan hade polisen en timmes trafikkontroll vid Kungshaga under cirka en timmes tid, oklart om det var under tisdagen eller onsdagen. Oklart var det också om det var någon som körde onykter eller om det var något annat brott som uppdagades i samband med den timmeslånga poliskontrollen.

– Föraren får blåsa, de kollar körkort och kontrollerar om bilen är skattad och har försäkring, men tyvärr ser jag ingen uppgift om hur många som fått blåsa eller någon annan uppgift. Det hade annars varit intressant att berätta det, men tyvärr står det inget antal, beklagade sig polisens presstalesperson.

Sedan nämnde Wickberg lite kort om ett narkotikaärende.

– Polisen har någonstans inom Orsa kommun påträffat en person som varit påverkad av narkotika, det är allt jag kan säga om det.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin