Bil i diket – föraren knallade iväg

Jörgen Wåger Nyheter

En bil i diket påträffades torsdag kväll efter E45.

Ingen förare fanns i närheten.

– Vi har avskrivit ärendet, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin.

Det var strax före klockan åtta torsdag kväll som det kom in en anmälan om att ett en bil stod i diket efter E45 i trakterna av Höghed.

– Den som ringde in såg en person gå iväg från bilen. En patrull skickades dit för att kontrollera det hela och de bedömde att bilen inte stod trafikfarligt till.

– De försökte få tag i bilägaren, men lyckades inte nå denne. Därefter lämnades det här ärendet utan åtgärd från vår sida, informerade Hallin när Orsasajten fredag eftermiddag gjorde en koll med polisen.

Varför bilen hamnade i diket fick polisen inte svar på.

– Det står inte i rapporten hur långt ner i diket bilen står. Det kanske bara blev något fel på bilen och föraren körde den lite vid sidan av vägen. Bilen verkade inte skadad på något sätt och det finns heller ingen misstanke om att föraren ska vara skadad.

– Det skulle eventuellt kunna bli fråga om misstanke om smitning från trafikolycka, men det verkar inte så då det står i rapporten att ärendet lämnades utan åtgärd.

I övrigt hade polisen bara fått in en anmälan om stöld när det gäller blåljushändelser det senaste dygnet. Och den stölden är inte ”färsk”, kan man konstatera.

– Det är en person boende på ett äldreboende som anmält att denne blivit bestulen på ett silverföremål. Det ska ha skett någon gång mellan 1 januari fram till 1 juni, men anmälan kom in i går (torsdag), berättade Christina Hallin.

Bilden. En polispatrull skickades till Höghed för att kontrollera en bil som rapporterats stå i diket. Ingen förare syntes till och denne svarade inte när polisen ringde. Då avskrev man ärendet utan att ha fått en förklaring till det hela. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin