Bil i diket och älgar som skrämmer

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En bil körde av Moravägen måndag morgon.

Den manlige förare är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Sedan fortsätter älgrapporterna komma in.

Det var vid 07-tiden som en förare i 20-årsåldern av någon okänd anledning kom över på fel sida av vägen och hamnade till slut i diket. Det här skedde efter Moravägen, vid Holen.

Föraren klarade sig utan skador, men har efterräkningar att vänta. Han är nyligen dömd för grova olovliga körningar varför han även nu misstänks för samma brott.

På grund av upprepad trafikbrottslighet tas bilen i beslag och den kommer eventuellt att förverkas.

– Han krockade med en elstolpe, men klarade sig från personskador. Tyvärr ser vi ofta det här beteendet, att samma personer återkommer i polisrapporterna. Det här är bara en av många som fortsätter köra, fastän de åkt dit, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Återkommande är också älgrapporterna i Orsa. Bergetskolan har ofta besök av älgar och så sent som i fredags syntes de stora djuren vid skolan.

Vid halvelva måndag förmiddag kom det in en anmälan till polisen att boende vid Tallåsvägen sett en älgko med kalv.

– Den som ringde in är orolig för barnen, som går på Bergetskolan, när de ska hem. Men det här är inget polisiärt ärende, poängterar Dangardt.

Vid 12-tiden fick Orsasajten in ett tips att älgarna låg och vilade vid fotbollsplanen vid Dr Ahlbergs väg.

– Det bor barn i varannan lägenhet här på Dr Ahlbergs som går på Bergetskolan, berättar Karin Sinders.

– Det verkar vara stort problem när det kommer in så många anmälningar om älgar, men det här är något för kommunen att ta tag i, inte något för polisen, poängterar Dangardt.

Karin gjorde slag i saken och ringde först 114 14 och fick samma svar som Dangardt informerade Orsasajten, att de hänvisade till kommunen.

– Jag ringde då växeln i Orsa kommun (552100) och de hänvisade till 11414, men sa då att jag ringt 11414 och de säger att jag ska ringa er.

Ytterligare minst en som bor på Dr Ahlbergs ska ha ringt om älgarna.

Det här verkar helt klart ett moment 22. Ingen vill ta ansvar att göra något åt de närgångna älgarna.

– Då får älgarna helt enkelt ligga kvar. Synd bara utifall det händer någon olycka.

Lite senare hörde Karin av sig igen.

– Nu har jag haft kontakt med en annan granne, som är på väg hem. Hon ska försöka skrämma älgarna så att de är borta när barnen ska hem från skolan, berättade Karin vid 13-tiden.

Än har det inte kommit in några rapporter om att någon blivit attackerad och skadad av någon älg, men att älgarna uppträtt aggressivt, det finns det uppgifter om.

Som vi nämnt förut, följetongen om älgarna lär fortsätta.

I övrigt kan vi berätta om att en person som i lördags var ute och gick med sin lilla hund, då helt plötsligt en större hund gick till attack mot den mindre.

– Den större ruskade om den lilla hunden. Det står inget om det blev några skador, men ägaren skulle kontakta veterinären.

Det har kommit in en anmälan om en smitning från en parkeringsskada på en bil som stod vid Koppargränd. Det här ska ha skett någon gång under torsdag, mellan 02.00 onsdag natt fram till klockan 18.00 torsdag kväll. Bilen ska ha fått vänstra sidan repad, men ingen vill ta på sig det hela.

I lördags körde en buss av okänd anledning in i en av bommarna vid en järnvägsövergång. Det finns ingen misstanke om brott och det enda som blev skadat på bussen var en backspegel. Det är oklart hur skadad järnvägsbommen blev.

I helgen tvingades polisen ta hand om en något överförfriskad person som uppges ha legat på en parkering och som inte vara kapabel att ta hand om sig själv.

Till sist kan vi berätta om att det i lördags utfördes en poliskontroll på cirka en och en halv timme efter Centralgatan.

– Det fanns inga rattfyllerister eller misstanke om annat brott i samband med kontrollen, vilket är glädjande, konstaterar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Bilderna. Närgångna älgar under måndagen på Dr Ahlbergs väg. Foton: KARIN SINDERS

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360