Bil körde av vägen – föraren oskadd

Jörgen Wåger Nyheter

Vid lunchtid torsdag inträffade en singelolycka vid återvinningscentralen.

Som tur var klarade sig föraren, som är i 55-årsåldern, utan skador.

Det var klockan 11.48 som det kom in ett alarm om en singelolycka, där en bil ska kört av vägen, efter E45 vid återvinningscentralen.

– Det framgår inte varför han körde av vägen. Han var vaken och talbar när räddningstjänst och ambulans kom till platsen och det står i rapporten att det inte blev några personskador, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten.

Det har inte varit mycket som polisen haft att rapportera när det gäller blåljus från Orsa den senaste tiden. Det är några onyktra personer som stört ordningen inne i centrum, men inte så mycket mer.

Vi kan berätta att en personbil med, som Dangardt beskrev det, brukandeförbud, blev stoppad onsdag kväll vid 21-tiden.

– Men föraren slapp böter. Vi har möjlighet att göra så om det finns en bra förklaring till varför det är körförbud på bilen, har polisens presstalesperson informerat om tidigare och gjorde så igen.

Vi kan också berätta om en stöld som inträffat på Murargränd. Det är en person som blivit av med bland annat fiskegrejer som stod i ett förråd. Stölden ska ha inträffat någon gång mellan den 22 april och 4 maj, men anmälan gjordes inte förrän den 16 maj.

– Det var en del gods som försvann, men det handlar inte om något större värde, berättade en annan av polisens presstalespersoner, Christina Hallin, för Orsasajten i fredags (17/5).

Till sist kan vi berätta om en liten solskenshistoria. En person lade förra veckan ut på Facebooksidan ”Samverkan mot brott i Mora/Orsa” att det hade skett en ”fräck stöld” av en surfplatta från en bil när den stod utanför ICA Maxi i Mora.

Nu var det ingen stöld den här gången utan surfplattan hade helt enkelt ramlat ner från där den låg i framrutan och gömts sig så att den inte sågs först. En ny surfplatta införskaffades till barnet som blivit av med den, men dröjde det inte lång stund förrän man hittade den ”stulna” surfplattan.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin