Bilbrand och drograttfylleri

Jörgen Wåger Nyheter

En bilbrand och drograttfylleri.

Det är två blåljushändelser som inträffat under torsdagsdygnet i Orsa kommun.

Polisen stoppade en bil efter Gubb Olles Väg vid 02-tiden onsdag natt. Det visade sig att den som framförde fordonet, en man i 30-årsåldern, var narkotikapåverkad. Han medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Dessutom rapporteras han för grov olovlig körning, då han misstänks för att vanemässigt köra bil utan körkort.

Cirka en timme innan polispatrullen stoppade den drogpåverkade föraren kom det in larm om att en bil stod i lågor efter Barkgatan.

Bilägaren hade parkerat bilen cirka 23:30 onsdag, varefter branden uppstått på okänt sätt vid 01-tiden. Polispatrullen skrev en anmälan om brand utan misstanke om brott, står att läsa på polisens hemsida.

– Det står inte i rapporten, men troligtvis har branden börjat i motorrummet och att poliserna på plats därför inte misstänker brott, att det helt enkelt rör sig om ett tekniskt fel. Skulle det däremot ha varit en brand i kupén, då utgår man från att branden varit anlagd, men så verkar det inte vara i det här fallet, kommenterade polisens presstalesperson, Stefan Dangardt, bilbranden på Barken.

Sedan har polisen fått in en anmälan under onsdagskvällen om att någon blivit av med sin plånbok.

– När personen var på Coop för att handla upptäckte han att plånboken var borta. Det kan ha varit en ficktjuv, men det här är den enda anmälan vi fått in om att någon blivit av med sin plånbok eller annat. Jag ser att det inte kommer att inledas någon förundersökning, det på grund av att det inte finns några spår som skulle kunna göra att det här klaras upp, förklarade Dangardt.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360