Blev sparkad av en kalv

Jörgen Wåger Nyheter

Arbetsplatsolycka, stöld av pant och extremt snälla poliser.

Det är en kort sammanfattning gällande blåljushändelser de senaste dagarna.

Om vi börjar med arbetsplatsolyckan inträffade den på en bondgård i Kallmora under måndagen. En person blev sparkad av en kalv när han höll på att märka djuret och mannen, som är i 55-årsåldern, föll bakåt och slog i nacken samt att han dessutom fick kalven över sig.

– Det står inget i anmälan om personen som blev skadad äger gården och det är okänt hur pass skadad mannen blev. Det här kan bli fråga om vållande till kroppsskada, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten tisdag eftermiddag.

Vid lunchtid i lördags kom det in en anmälan om pantstöld på ICA. Personalen upptäckte dock det hela, varpå två personer fick väldigt bråttom att lämna pantrummet.

– Vi jagade efter dem, men de var snabbare, står det i den internetanmälan jag läser ur här.

De två personerna fick med sig en säck med pant, men fann för gott att dumpa den under sin flykt.

– Det är ingen som är gripen för det  här, men det finns vittnesuppgifter att jobba med, konstaterade Dangardt om pantstölden som inte gick något vidare.

Under måndag förmiddag kom det in en anmälan om att någon blivit av med en registreringsskylt på sin bil.

– Det är bara den bakre REG-skylten som är borta och det är ju lite märkligt om någon bara stulit den ena. Det händer att den lossnar, funderade Dangardt när det gäller den försvunna REG-skylten.

Om någon hittar en registreringsskylt går det bra att lämna in den på närmaste polisstation.

På Ön har någon, troligtvis natten mot lördag, gjort inbrott i en Amazon. Det här står att läsa i Facebookgruppen ”Samverkan mot brott i Mora/Orsa”.

– Men jag kan inte se att det kommit in någon anmälan om den händelsen. Inbrottet i bilen kanske inte är anmält, sa polisens presstalesperson.

Den som lade ut det här i Facebookgruppen nämner inget om att något blivit stulet ur bilen.

Till sist kan vi berätta om den polispatrull som var snäll mot en förare som framförde en avställd bil efter Viborgsvägen vid lunchtid i går, måndag.

Normalt är det böter när man framför ett avställd fordon, men den här föraren slapp det. Troligen sa poliserna att föraren skulle lägga pengarna på att betala till exempel bilskatten (om det nu var därför den var avställd) i stället för att lägga pengarna på böter.

– Det har hänt förr och poliserna har rätt att göra så här om de tycker att det finns skäl till att inte ge böter, informerade Dangardt.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360