Bråk på HVB-hemmet – personbil prejad

Jörgen Wåger Nyheter

Ett bråk på HVB-hemmet i Orsa slutade med en anmälan.

Två jämngamla killar råkade i luven på varandra, varav en är anmäld för misshandel.

Bråket skedde strax efter midnatt, natten mot torsdag och polispatrull skickades till HVB-hemmet.

– Det har kommit in en anmälan om en misshandel, men det framgår inte i rapporten om vad det handlar om för skador. Vi har haft en patrull på plats som pratat med de inblandade, men vad de varit oense om framgår inte, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin för Orsasajten fredag eftermiddag.

Apropå HVB-hemmet, så har en person kommit dit under fredagen för att ”göra upp” med en av de boende där.

– Det sägs vara en berusad person som ville göra upp med nån på hemmet. Han hade knackat på fönstret och sett hotfull ut. Men jag har inte sett någon anmälan och allt verkar lite rörigt när det gäller det här, menade Hallin.

När solen kommer fram och våren gör sitt intåg, så tar sig allt fler svenskar utomhus. Även de som vill ta sig nåt starkare ”innanför västen” letar sig ut i takt med att vårvädret blir allt finare.

Så hade skett vid lunchtid under fredagen.

– Vi fick in en anmälan om att det var 5-6 berusade personer som satt ute och drack vid Storgärdet. Men när patrullen kom dit, så hade de lämnat platsen.

Till sist kan vi berätta om en kvinna som vid lunchtid var med om en traumatiskt händelse. Enligt den anmälan hon gjort, ska hon ha blivit prejad av en utländsk lastbil mellan Skattungbyn och Furudal.

– Troligtvis har det hänt vid en omkörning. Enda skadan var lite repor på backspegeln och bilen hamnade inte i diket, men det är klart att det kan ha varit en hemsk upplevelse för personen i bilen.

Nu gick det bra, men det verkar ha varit små marginaler i den här incidenten som slutade med endast repor på backspegeln.

– Egentligen är det här en smitning, men när det är frågan om ett större fordon så kan det ju faktiskt vara så att föraren av lastbilen inte uppmärksammat att han touchade i personbilen.

– Den utländska lastbilen är borta och det finns inte mycket att gå på, så det är tveksamt om de går vidare med utredningen med tanke på det lilla som finns att gå på, menade polisens presstalesperson Christina Hallin.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin