Brand i avfuktare kunde ha slutat riktigt illa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Räddningstjänsten fick torsdag kväll larm om en brand i ett hus på Lid Annas väg.

Det var en avfuktare som hade fattat eld. Mannen i huset kunde släcka elden själv, men familjen tvingades bo hos släktingar över natten.

Det var klockan 20.20 som SOS Alarm fick veta att det brann i ett hus i Orsa. Räddningstjänsten var snabbt på plats, och kunde konstatera mannen i huset hade kunnat få stopp på elden innan den hann sprida sig ordentligt.

– Ja, de lyckades släcka själva, men det var en väldigt kraftig rökutveckling. Mannen hade dragit i sig mycket rök och fick åka till lasarettet, men det var mest för observation, berättar jourhavande räddningschef Jan-Olov Olsson.

Branden var som sagt släckt, men man kunde inte utesluta att den hade spridit sig till taket i källaren där avfuktaren stod.

– Det var så varmt ovanför avfuktaren, så vi fick lov göra ett hål i taket för att förvissa oss om att det inte brann där, berättar Olsson.

Familjen fick sova hos släktingar och saneringsföretaget Ocab har kopplats in. Dock oklart hur snabbt familjen får återvända till sitt hus.

I övrigt rapporterar polisen om ett misstänkt inbrott i Kyrbyskolan. En person ska torsdag kväll klockan 23.07 ha larmat att en dörr stod öppen till idrottshallen, som ligger i anslutning till skolan.

– Men det finns inga tecken på inbrott. Kanske var det någon som var där och tränade sent, funderar Stefan Dangardt, polisens presstalesman.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Nere nr 3 250 x 360 annonsera här