Brand i Kvarnberg misstänks vara anlagd

Jörgen Wåger Nyheter

Ett hus i Kvarnberg eldhärjades torsdag kväll.

Det började brinna i källaren och turligt nog spred sig inte branden längre än så.

Det finns misstankar om att branden var anlagd.

– Som tur var stannade branden i källaren, konstaterar Orsas räddningschef Per-Erik Jonsson.

Enligt uppgift har ingen bott i huset på länge och elen var avstängd. Därför ansåg räddningstjänsten att polisen skulle kopplas in. Larmet om branden kom in klockan 18.04 i går.

– Det verkar inte vara någon naturlig orsak till varför branden startade och därför har det gjorts en anmälan om grov skadegörelse genom brand, berättade polisens presstalesperson Christina Hallin för Orsasajten vid 15-tiden fredag.

Polisen skulle genomföra en teknisk undersökning. Vad den leder till återstår dock att se.

– En brottsrubricering är levande och den tekniska undersökningen görs för att ta reda på om det ligger ett brott bakom branden, förklarade Hallin.

Ingen person fanns i tvåvåningshuset och det har som sagt varit obebott en längre tid.

I onsdags fick räddningstjänsten också rycka ut, det efter att någon larmat om en befarad brand på Kyrkogatan.

– Den som larmade kände att väggen mot grannen var varm. Efter att Orsabostäder öppnat den andra lägenheten, där ingen var hemma, konstaterades att det som orsakade att väggen blev varm, var bekämpning av ohyra. Temperaturen visade 60 grader på väggen och det var det som grannen känt, berättar räddningschef Per-Erik Jonsson.

Som Orsasajten skrivit om tidigare under veckan är det just nu amnesti för sprängmedel och andra explosiva varor. Det innebär att folk som har sånt liggande hemma hos sig, kan anmäla det till polisen som åker ut och hämtar det. Har man explosiva varor hemma och man är medveten om det, kan det vara straffbart. Men mellan den 15 oktober (från och med i måndags, alltså) fram till den 11 januari 2019 kan man lämna in sprängmedel och dylikt utan att riskera påföljd för det.

Under fredagsmorgonen hämtades en granat i Orsa efter att någon anmält att denne haft en sådan ”på lager”.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin