Brand, stenkastning och försvunnen älg

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Brand, stenkastning på en bil, påkörd älg som försvann.

Dessutom ett inbrott i Centralgrillen.

Det är några av de senaste dagarnas polishändelser inom Orsa kommun.

När det gäller inbrottet på centralgrillen, som skedde söndag natt, så klarades det snabbt upp då ägaren själv fick tag på den skyldige. Den händelsen skrev vi om redan under måndagskvällen.

Men det har hänt lite annat också den senaste tiden. Efter midnatt mot måndag kom det ett larm om brand på Lillåhem. Brandkåren var snabbt på plats och kunde släcka elden, som startade på en toalett.

Som tur var, blev ingen skadad i branden.

– Det var bara toalettstolen som blev skadad, en förhöjning. Det är oklart hur det kunde börja brinna, men det finns ingen misstanke om brott, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten.

Fredag eftermiddag, vid 15-tiden, kom det ett samtal till polisen om ett par ungdomar som ska ha kastat sten på en bil som kom åkande efter Moravägen, vid Trunna.

– Det ska ha varit två mörkklädda killar i övre tonåren som kastade sten mot den här bilen. Det här var det enda samtalet som under helgen kom in om stenkastning mot en bil. Den aktuella bilen fick repor på taket.

Fredag kväll inträffade en älgolycka i trakterna av Emådalen. Det blev inga personskador och älgen sprang iväg. I vanlig ordning kallades eftersöksjägare ut, men de lyckades inte spåra älgen.

– De har sökt efter älgen både lördag och söndag, men inte hittat i den. Föraren tror sig ha kört över benet, men då borde den ju inte ha kommit så långt. Eftersöksjägare kunde i alla fall inte hitta i älgen och sökandet efter den har avbrutits.

Söndag kväll inträffade en något udda händelse. Polisen stoppade en engelskregistrerad bil för en rutinkontroll. Enligt polisrapporten var den som körde bilen bara 17 år. Det i sig är ju olagligt, såvida inte man är ute och övningskör.

Men det som polisrapporten i det aktuella fallet handlade om i resten av informationen var den som satt bredvid föraren.

– Passageraren blev av någon anledning så våldsam att poliserna behövde använda OC-sprej (pepparspray) för att få honom lugn.

– Patrullen fick omhänderta den här killen för LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer) och en möjlig brottsrubricering kan bli hot eller våld mot tjänsteman.

Till sist kan vi nämna en vinglande pickup, troligen en silvrig Mercedes, som en patrull från Sveg följt efter tisdag förmiddag. Svegspoliserna begärde att det skulle komma en patrull från Mora och assistera och en bil skickades ut.

– Den aktuella bilen har varit över på fel sida och varit nära att krocka ett par gånger, men det slutade med att pickupen försvann. De båda patrullerna mötte varandra, men då var pickupen borta och fallet avskrevs, berättade presstalesperson Dangardt.

Bilden. Polispatruller från Sveg och Mora var ute och spanade efter en vinglande pickup tisdag förmiddag. Patrullen från Sveg åkte länge efter den vinglande bilen, dock utan att stressa föraren, men helt plötsligt var bilen de hade span på borta. Patrullen från Mora hade inte sett till pickupen över huvud taget när det båda polisbilarna mötte varandra. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360