Cine efter branden: ”Ingen ska få oss att sluta njuta av campinglivet i vackra Orsa”

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Cine Flodberg och Andreas Stenberg tar ofta sin husbil till Orsa camping.

I början av veckan blev Borlängeparet vittne till husvagnsbranden som Orsasajten skrev om.

En chockartad upplevelse för de båda, men händelsen kommer inte att hindra paret från att besöka campingen.

– Ingen ska få oss att sluta njuta av campinglivet i vackra, lugna Orsa, skriver Cine på Facebook.

Undertecknad träffade paret Stenberg/Flodberg i somras när Orsasajten gjorde ett reportage om Orsa camping. De berättade hur mycket de trivdes på campingen, som de ofta besöker med sin husbil.

Men i början av veckan fick de vara med om en traumatisk händelse. De såg två ungdomar tända på en husvagn som stod i närheten av de nybyggda stugorna som finns inne på campingen.

– Vi bor ju i Borlänge och åker hit för att få lite lugn och ro, så får vi vara med om nåt sånt här, sa Cine om händelsen.

Cine och sambon Andreas ringde 112 då hon hörde ett larm (från husvagnen) och medan hon pratade med polisen såg hon två ungdomar tända på husvagnen och sedan snabbt springa därifrån.

Cine, som vi ser här på bilden, och sambon Andreas satt uppe ända till klockan 04.00 samma natt som den dramatiska händelsen inträffade. Foto: PRIVAT

Paret både fotade och filmade branden, bevismaterial som de sedan skickat till polisen. De har också muntligen fått redogöra för polisen vad de sett.

– Det bodde två till här, men de har stuckit nu. Så nu är vi ensamma här och det är lite läskigt, berättade Cine för Orsasajten efter att räddningstjänsten gjort sitt.

Men med lite perspektiv till det som hände, har paret bestämt sig för att ingen ska få skrämma bort dem från att besöka deras ”pärla”.

– Jag har ett budskap till gästerna på Orsa camping som sökt/söker upp mig: Nu drar vi ett streck över denna händelse. Idioter finns det överallt och svårt att skydda sig från, skriver Cine i ett inlägg på Facebook.

Hon fortsätter:

– Ingen ska få oss att sluta njuta av campinglivet i vackra, lugna Orsa. Galningar som förstör ska inte vinna över oss! Vi skall återvända och njuta av denna vackra plats. För det kommer jag göra snart igen.

Undertecknad har fått Cines tillåtelse att publicerade det hon skrev på Facebook angående den dramatiska händelsen som hon och sambon var med om i Orsa.

Orsasajten har inte lyckats få någon information om polisen har några misstänkta för branden.

Så här mysigt hade Cine och sambon Andreas när Orsasajten träffade paret i somras. Fullt lika fridfullt var det inte för några dagar sedan. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin