Cruisingen spårade ur – fanns ingen polis

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det verkar ha blivit en tradition att ungdomar i slutet av maj samlas till en stor fest vid Circle K.

Det var rejält livat lördag kväll kring macken, men även vid Sussies vägkrog och Willys.

– Vi fick in en anmälan, men hade ingen patrull att skicka, kommenterar Stefan Wickberg.

Polisens presstalesperson berättar att det vid 21-tiden lördag kväll kom in en anmälan från Circle K att det var rejält stökigt.

– Klockan 20.54 fick vi ett samtal om att det var ett 40-tal ungdomar som drack öl och stökade, men vi hade ingen patrull att skicka, berättade Wickberg för Orsasajten måndag eftermiddag.

Det innebar att ”stöket” fick härja fritt under flera timmar. Det kunde även undertecknad konstatera när hunden skulle rastas efter midnatt. Det verkade vara rena discot ner vid Sussies/Circle K där volymknappen hade fastnat på högsta.

Om nu de som hade party skött det snyggt och tagit reda på efter sig, så skulle väl det här snart varit glömt. Men de som kom till sina jobb söndag morgon möttes av en inte allt för vacker syn.

En anställd vid Circle K vädrade sina tankar på sociala medier med följande:

– Cruising igår kväll på byn, men de flesta höll till runt pumparna på CK, på parkeringen vid Willys och runt Sussies vägkrog.

– Jag tycker det är jättekul med cruising, alla fina bilar, lukten… Men så dumt att burna mitt bland bilar och folk. Sen kan man kanske sänka musiken ett snäpp, så man slipper åka med dörrarna öppna för att ljudet inte får plats i bilen.

De som kom till jobbet söndag morgon till ovan nämnda ställen möttes av ett smärre ”bombnedslag”.

– Jag och en till klev ur våra varma sköna sängar i morse för att gå runt i regnet och städa efter er. Vi fick ihop sammanlagt sju säckar/påsar med burkar, flaskor, cigarettpaket, snusdosor, solglasögon som vi slängde.

En av dem som tvingades städa efter alla som svinat ner fortsätter:

– En whiskyflaska var halvt urdrucken, så saknar nån den så ligger den i containern! Vi hittade en svart ryggsäck med grejer i och en mobiltelefon. Vi städade även av gräsmattan hos Willys.

Det ska tilläggas att ägaren till mobiltelefonen fått tillbaka den.

Det här är inte första gången som det här inträffar och personen kallar sin rader för: ”Dags för årets arga inlägg”.

– Rök för fan inte runt pumparna och släng fimparna i era bilar eller i nån av alla sopkorgar som finns!

– När ni druckit upp halva era burkar och flaskor, så kan ni fortfarande ha dem kvar i bilen! Krossa dem för fan inte på backen, så nåt djur skär upp tassarna eller nåt barfota barn!

Inlägget avslutas med:

– Jag lärde mig av mina föräldrar och jag gick på Mulle som liten och fick lära mig att inte skräpa ner och har alltid stoppat ner mina tomflaskor i antingen sopkorg eller min väska!

– Lev väl och hoppas på bättre uppförande nästa cruising!

Hade polisen haft mer resurser, kunde det värsta ha stoppats, men när ingen patrull fanns att skicka till Orsa, fick de festsugna härja fritt.

Däremot var det en patrull tidigare under lördagen till Orsa och Circle K.

– På Circle K hade någon kastat en glasflaska på en bil, där en backspegel blev skadad, berättade Stefan Wickberg.

Värre var det som inträffade på Storgärdet, även det lördag eftermiddag.

– Det var bråk och någon hade slagit sönder en bilruta. Det var allmänt rörigt och fylla och det hela slutade med anmälan om misshandel och skadegörelse, sa polisens presstalesperson.

Bilden. Så här såg det ut vid Circle K den 28 maj 2017, men den var lika aktuell i söndags morse. Arkivfoto. KATARINA JANSSON

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Brottsofferjouren
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin