Cykel stulen och fortkörningsböter

Jörgen Wåger Nyheter

En stulen cykel och en som fick kraftiga böter för fortkörning.

I övrigt hade inte polisen så mycket att berätta från Orsa kommun den senaste tiden.

Om vi tar det färskaste i brottsväg, så blev en cykel stulen utanför Coop sent på tisdagseftermiddagen. Personen ställde ifrån sig cykeln för att gå in och handla och någon gång mellan 16.45-17.15 så blev han av med sin cykel utanför affären.

– När han kom ut från Coop så var cykeln borta. Det är en mountainbike, Merida Juliet, en svartvit Vasaloppsedition, värd 8 000 kronor, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt onsdag eftermiddag.

Torsdag kväll (5/9) blev en bil stoppad i Höglunda av en polispatrull. Det hela slutade med 2 800 kronor i böter på grund av fortkörning.

– Det innebär att det har gått mellan 21-25 kilometer i timmen för fort, konstaterade polisens presstalesperson.

Vid Höglunda är 60 kilometer i timmen maxhastighet.

Sedan kan vi berätta att en person sent tisdag kväll, strax innan midnatt, anmälde att han troligen kört på något djur efter Moravägen vid Holen.

– Personen var inte säker på att denne kört på något, men det skulle kunna vara så att något djur kan ha träffat bakhjulet och det skulle i så fall kunna vara frågan om ett husdjur, trodde föraren.

– Men den här gåtan fick snabbt sin lösning. Bara minuten senare kom det in en anmälan om att någon sett en skadad hare vid samma ställe.

Synd om haren, men tur i oturen att inte någons husdjur kom i vägen för bilen.

Lördag kväll ska någon/några person(er) roat sig med att skruva loss två vägmarkeringar i centrala Orsa.

– Jag försökte sätta tillbaka dem (vägmarkeringarna) så gott det gick. Men det är ändå vandalism kan jag tycka, skrev en person i Facebookgruppen Samverkan mot brott i Mora/Orsa, som fann vägmarkeringarna slängda efter gågatan.

Det här är troligen en händelse som inte blivit polisanmäld. I alla fall var det inget som polisen berättade om.

Sedan ska vi göra en rättelse. I torsdags skrev vi att en grusbil kört av vägen i Mickelvål. Det geografiska läget visade sig inte stämma, utan avåkningen ska ha skett vid Slättbergsbadet, har läsare informerat Orsasajten om.

Att ingen kom till fysisk skada hoppas vi stämmer i alla fall, även fast det är förståeligt om chauffören blev chockad över händelsen.

Till sist kan vi berätta att om man åker bil inom Orsa kommun, så måste man vara beredd att man kan få möta de flesta djur på vägen.

– När jag åkte på vägen mot Sundbäck, så stod en kviga på vägen. Husse hade väl glömt bort koinsläppet. Hon ville inte flytta på sig, så vi strök henne nästan i baken när vi passerade, skrev en person på sociala medier vid 18-tiden söndag.

Bilden. Dessa vägmarkeringar hittade en person slängda ”vind för våg” sent lördag kväll. Foto. MATHILDA LINDBERG

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360