Cyklist i smitningsolycka

Jörgen Wåger Nyheter

En något annorlunda smitningsolycka har inträffat i centrala Orsa.

Det var en onykter cyklist som trampade rätt in i en bil.

Bilisten erbjöd att kalla på ambulans, men då trampade cyklisten vidare.

Sådana här olyckor är lite mer vanliga i storstäderna, enligt polisens presstalesperson Stefan Dangardt, händelser där cyklister trampar in i bilar.

För undertecknad är det dock första gången som det skrivs i Orsasajten om en cyklist som gör sig skyldig till en smitningsolycka.

– Det var en berusad kvinna i 30-40-årsåldern som cyklade in i en bil. När föraren i bilen erbjöd att kalla på ambulans, då drog kvinnan iväg.

Det är oklart hur skadad kvinnan blev, men det var inte värre än att hon kunde trampa vidare. När det gäller bilen, så blev det bulor på höger bakdörr.

– En förbipasserande kände igen den cyklande kvinnan, berättar Dangardt.

Med andra ord har kvinnan troligen efterräkningar att vänta för de bulor på bakdörren som hon orsakade genom sin något vårdslösa cykling.

– Det finns en anmälan om smitning i det här fallet.

Det är inte den enda berusade kvinnan som blivit rapporterad det senaste dygnet.

– Klockan 11.37 i dag (torsdag) kom det in en anmälan om en berusad kvinna i Frelins Gränd. Hon var in i en butik, men avvisades och då gick hon iväg.

– Sedan kom det in en anmälan 14.35, även det i dag, om en berusad kvinna på Storgärdet. Hon var så berusad, så det här anmäldes som LOB, men när patrullen kom till platsen, var kvinnan borta, berättade Dangardt vid 16-tiden torsdag.

Förhoppningsvis hade den rejält berusade kvinnan hittat hem, trots sitt tillstånd.

Om de här tre fallen här ovan handlade om en och samma kvinna, är dock inte känt.

Sedan har det som bekant brunnit en del på Storgärdet den senaste månaden. Det har dock fått sin lösning, som Orsasajten berättade under onsdagen. Det hindrade dock inte ett automatiskt brandlarm att utlösas.

Som tur var, så handlade det inte om någon brand den här gången.

– Räddningstjänsten ryckte ut, men det visade sig vara en smutsig ugn som utlöst brandlarmet, berättade polisens presstalesperson torsdag eftermiddag.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360