Cyklist påkörd i centrala Orsa

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En cyklist blev påkörd av en bil i centrala Orsa torsdag kväll.

Damen som blev påkörd hade tur i oturen och skadade sig lindrigt.

Det var vid 18-tiden som det kom in ett larm om att en cyklist blivit påkörd av en bil. Det var en kvinna i 65-årsåldern som cyklade och hon drog en cykelvagn med ett barn i. Barnet klarade sig oskadd.

– Det här ska ha skett där Nygatan och Storgatan möts. Det står i rapporten att räddningstjänsten sagt att det inte var några allvarliga personskador. Möjligen en stukad fot på kvinnan, som fick åka ambulans till akuten för undersökning, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid lunchtid fredag.

Föraren, som är i 60-årsåldern, är misstänkt för vållande till kroppsskada.

– Bilföraren har inte iaktagit väjningsplikten. Dessutom var det brukandeförbud på bilen.

Strax innan midnatt mot fredag skedde en smitning efter tankning på Circle K. En person tankade 45 liter och for sedan därifrån utan att betala.

En teori är att det kan ha varit ett misstag, men personen hade inte hört av sig ett dygn efter tankningen, meddelades det från Circle K vid 23.30 fredag. Så då verkar det varit medvetet eller också är personen väldigt disträ.

Vid lunchtid torsdag upptäckte en person att dennes bil blivit påbackad.

– Skadorna på bilen var bland annat intryckt REG-skylt och sprucken front, informerade Dangardt.

Vid 16-tiden torsdag kom det in en anmälan om en älgkrock efter E45 i närheten av Höghed. Bilen fick skador på fronten, men föraren klarade sig undan skador.

Jägare skickades ut för att ta reda på hur illa krocken tog på älgen. Vid 12-tiden fredag fick Orsasajten rapport om att älgen klarat sig bra i sammanstötningen med bilen att tjuren återförenats med sin familj; ko med kalv.

Bilden. Räddningstjänst och ambulans fick rycka ut och ta hand om den kvinna som blev lindrigt skadad när hon torsdag kväll blev påkörd av en bil när hon kom cyklandes. Bilden är från ett annat tillfälle. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin