Dags att lätta på gasfoten

Jörgen Wåger Nyheter

Den här veckan har polisen extra kontroller när det gäller hastigheten.

Det är något som fyra förare bittert fick känna av måndag förmiddag.

– De fick böter när de stoppades efter Hansjövägen, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt vid 14-tiden måndag.

Han kunde dock inte specificera bötesbeloppen för de drabbade, men böterna ligger mellan 1 500-4 000 kronor.

– Det är pengar man kunnat lägga på nåt roligare, så ta det försiktigt, uppmanade Dangardt.

Även söndag kväll blev det böter, närmare bestämt 2 400 kronor, för den manlige bilist, född 1999, som strax före klockan 20.00 i Orsbleck stoppades i en kontroll.

– Jag ser inte exakt hur mycket för fort personen körde, men med det bötesbeloppet så handlar det om  mellan 16-20 kilometer i timmen för fort.

Sedan är det ytterligare bilar som kört för fort under söndagskvällen, men de hade tur och slapp undan böter. Vid 19-tiden ska en person ha anmält att två bilar kört väldigt snabbt och dessutom ”burnat”. Enligt anmälaren ska det ha handlat om en vinröd Volvo samt en Golf, som beskrevs som svart och även vinröd, som ska ha kört allt för fort efter södra Bergvägen.

– En polispatrull skickades ut, men de hittade aldrig de här bilarna, informerade Dangardt.

Apropå böter, kan vi nämna att från och med den 1 oktober så kan polisen på plats ge böter till de som har mobiltelefon vid örat när de kör eller som håller på med rattsurfing.

Lagen trädde i kraft den 1 februari och redan nu har cirka 800 fått böter för ovan nämnda förseelser, men nytt från oktober är att polisen direkt ska kunna skriva ut böter på 1 500 kronor om de ertappar någon med telefon i handen när vederbörande kör bil.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin