Dala Pride i Ungdomens Hus

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Det har arrangerats Dala Pride den här veckan i Dalarna.

Så även i Orsa, där ungdomar mellan 10-16 år har ritat och målat Pridemotiv.

– Det är viktigt att alla ska kunna vara sig själv.

De orden kommer från 12-åriga Elsa Granström, som Orsasajten träffade under besöket i Ungdomens Hus.

Elsa och många andra Orsaungdomar från årskurs 4 upp till nian har bidragit till Dala Pride genom sina målningar och teckningar, som pryder ett rum i Ungdomens Hus.

– Alla är unik och det spelar ingen roll hur man ser ut. Alla måste få vara sig själv, är Elsas kloka ord som en hyllning till Dala Pride.

När Orsasajten under lördagseftermiddagen besökte Ungdomens Hus var unga Elsa enda ungdomen på plats. Men väggarna pryds av fina bidrag till Dala Pride och Elsa visar upp sitt.

Här ser vi från vänster; Johanna Gudru, Robin Backäng, 12-åriga Elsa Granström samt Veronica Östberg. Foto: JÖRGEN WÅGER

– Det var en lite konstig dag vi valde med tanke på svår konkurrens från barnprylsförsäljningen på Skeer, men vi har haft en strid ström av besökare tidigare i dag, berättade Veronica Östberg och Robin Backäng.

De tillhör arrangörsstaben för Dala Pride i Orsa tillsammans med Johanna Gudru.

Under veckan har skolungdomarna fått måla något till Dala Pride och på lördagen var det så vernissage i Kyrbyns gamla skola, där Ungdomens Hus numera håller till.

– Man har även fått måla här på plats om man vill, vi har haft tipspromenad och de som besökt oss har fått lära sig lite mer om HBTQ, berättar arrangörsstaben.

Det är första gången som Ungdomens Hus är med och arrangerar något för HBTQ, men troligen inte den sista.

– Vi vill att det ska bli en tradition. I år var det här vårt bidrag till Dala Pride, nästa år kanske vi byter koncept.

Elsa Granström visar upp sitt bidrag till Dala Pride. Övriga på bilden är med i Ungdomens Hus arrangörsstab: Veronica Östberg, Robin Backäng och Johanna Gudru. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360