De anlagda bränderna – förundersökning har inletts

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Bränderna på Storgärdet den senaste tiden skapar förstås oro bland de boende.

Kanske är polisen på väg att få en förklaring till de anlagda bränderna.

– Det har inletts en förundersökning, säger Stefan Dangardt.

I övrigt är polisens presstalesperson rätt fåordig när det gäller de brandtillfällen som inträffat på Storgärdet den senaste månaden.

– Det jag kan säga är att det finns en del ingångar. Det har inletts en förundersökning och det visar att det finns något att jobba med, berättade Dangardt för Orsasajten vid 14-tiden tisdag.

Vi har redan berättat om måndagens brand på Storgärdet, som inträffade vid 14-tiden i går. Det rörde sig om två mindre gräsbränder.

Men det var tydligen inte den enda branden under måndagen. Efter 16-tiden kom det in ett nytt larm, att det brann i torrt gräs i diket efter Slaggatan, som inte är långt ifrån där det brann ett par timmar tidigare.

Brandkåren kom och kunde plocka av en ung, icke straffmyndig kille, en tändare. Enligt uppgift var det ett mindre område som brann.

Som vittne ska finnas en ännu yngre grabb än den som höll i tändaren.

– Om branden på Slaggatan har något att göra med de andra bränderna får en utredning visa.

Ytterligare ett alarm om en brand, kom under måndagskvällen, vid 21-tiden. Det hade synts rökutveckling vid flygfältet på Tallhed, men det visade sig vara en kontrollerad eldning.

Vid 20-tiden måndag kom det in en anmälan om att en stökig och påverkad man i 60-årsåldern störde folk vid Coop.

– Han var stimmig och hyttade med näven åt folk. Efter att en patrull kom till platsen och pratade med mannen, så gick den här personen hem, berättar Dangardt.

Efter midnatt mot tisdag kom det in en anmälan om att tre ynglingar uppehöll sig vid området där Orsa Bil, Plåt & Lack håller till.

– När personen som ringde ville prata med dem, så gick de iväg. En patrull skickades att leta efter ynglingarna, men hittade inte i dem. Vad jag vet, så är det inget brott begånget.

Till sist kan vi berätta att det är Trafiknykterhetens dag i dag tisdag den 14 maj. Som ett led i det har det genomförts två trafikkontroller i Orsa under dagen.

På förmiddagen fanns en patrull passande nog på Centralgatan, nära systembolaget. Det framgick inte i rapporten hur länge kontrollen varade eller hur många som kontrollerades.

– Man får inte stirra sig blind på siffror, det viktigaste är att ingen var onykter.

Kring lunchtid hade trafikkontrollen flyttats till Orsbleck. Där stod det inskrivet i polisrapporten att kontrollen varade i 40 minuter och att 24 förare fick blåsa.

– Samtliga var nyktra där också, poängterar Stefan Dangardt.

Med tanke på bränderna som nämns här ovan, så fick vi i alla fall avsluta positivt med negativa blåsningar när det gäller det gäller de förare som fick göra en nykterhetskontroll denna Trafiknykterhetens dag.

Dela sidan:
Annonser:
Orsagrisen
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin