De gjorde det igen – drog in mest pengar

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

De gjorde det igen, Orsagrabbarna Julius Aspman, Björn Daniels och Daniel Riley.

Med draghjälp av de välkända youtubers Jocke och Jonna drog Livehjälpen in mest pengar till Musikhjälpen.

Över 700 000 kronor drog Livehjälpen in.

Tidigare år har de kallat sig Julius och Björnhjälpen, men då Daniel Riley, eller kapten Riley som han kallar sig, anslöt redan i fjol och då Riley till i år anlitade sina kompisar Jocke och Jonna, som har otroligt många följare, så blev insamlingsnamnet i år Livehjälpen.

I fjol slogs alla tiders rekord då Musikhjälpen drog in över 74 miljoner kronor. Orsagänget samlade in cirka 1,5 miljoner kronor och var med det etta i insamlingen när den trio som ledde Musikhjälpen i fjol klev ur buren som då fanns i Umeå.

I år kom den totala insamlingen upp i 50 550 204 kronor som visades upp med en stor banderoll när trion som lett Musikhjälpen från röda buren som den här veckan stått på Kärlekens torg i Lund gått ut och tagit emot folket jubel.

Totalt redovisades 606 337 olika givare efter att värdarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spets lämnat buren.

– Från Livehjälpen kommer över en procent av den totala insamlingen, konstaterade en nöjd Björn Daniels.

Björn Daniels, Daniel Riley och Julius Aspman på väg ner till Lund under söndagen. Bilden fotad från deras livesändning i bilen, därav den dåliga kvalitén.

Cirka 20.45 visade Livehjälpens digitala bössa 731 830 kronor. Det att jämföras med tvåan, Pontus mannen med den blå jackan, som samlat in 696 103 kronor.

Livehjälpens måtto är att ”många kan skänka lite”. De visar också när det gäller antalet givare; hela 10 434 givare hade skänkt pengar till Livehjälpen. Pontus mannen med den blå jackan hade 5 627 bidragsgivare, alltså nästan hälften så många.

Under lördagkvällen hade Livehjälpen dragit in runt 365 000 kronor, men liksom i fjol satte det rejäl fart sista dagen.

– Daniel gjorde en smygflash när vi sov i morse som drog in väldigt mycket. När vi vaknade så var bössan över 500 000 kronor, konstaterade Björn och Julius glatt.

Vid 19-tiden fick Orsagrabbarna än en gång besöka buren, det efter att ha kört ner till Lund från Norrköping under söndagen. Lördagen tillbringades i Jocke och Jonnas hemstad Norrköping, där ett av uppdragen var att anordna ett Luciatåg.

Sedan fortsatte bössan att ticka hela söndagen, nya givare kom in och bössan bara ökade och ökade och stannade då efter 20.30-tiden på över 730 000 kronor.

– Det är så fint att se det här att folk går ihop och bidrar med kärlek och pengar, sa en rörd Julius i Livehjälpens egen sändning.

– Jag blir så känslomässig. Det här ger hopp om livet, tack till er alla. Det är en sån kraft när så många människor tycker samma sak och vill åt samma håll. Tack till er alla som skänkt, tack till Jocke och Jonna och Daniel, fortsatte Julius Aspman.

Vi får heller inte glömma Media-Micke Andersson som filmat grabbarna under deras uppdrag i Orsa. Han kunde dock inte medverka under helgen.

Temat för 2018 års Musikhjälpen har var ”Alla har rätt att funka olika”.

Så här skrev Rasmus Kaptenen Luomala i slutet av Livehjälpens egen sändning söndag kväll:

”Bössan Livehjälpen har samlat in 730 860 kronor som kan räcka till att sätta upp sju center i en skola med material och utrustning för anpassad undervisning av barn med funktionsnedsättningar.”

– Det här är världens mest fredligaste tävling, konstaterade Julius, Björn och Daniel och pustade ut efter att liksom i fjol dragit in mest pengar till Musikhjälpen.

Bilden längst upp. Det var svårt att få tag i en färsk bild på grabbarna, så då kör vi en från Musikhjälpen 2017 på Julius och Björn. Foto: PRIVAT

Media-Micke Andersson filmade under veckan när Julius, Björn och Daniel utförde sina galna uppdrag i Orsa. Foto: PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin