Det blev dyra varor för den person som stal på Coop

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Ringa stöld och någon som roat sig med bilen och sladdat en gång för mycket.

Det samt en kvinna som försvann, men som kom tillbaka helskinnad, är helgens blåljus i Orsa kommun.

Dessutom ett rykande färskt narkotikabeslag.

I fredags morse ertappades en man inne på Coop med varor som denne inte betalt.

– Personal hade sett mannen stoppa på sig varorna och när han gick genom kassan utan att betala, så blev han stoppad och personal sa åt mannen att identifiera sig, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

De varor som mannen stoppade på sig var tvål, tandkräm, handskar och deodorant, till ett värde av 340 kronor. Det här ledde förstås till en brottsanmälan och böterna kommer troligen att uppgå till mer än det femdubbla av vad varorna egentligen kostade, så det som var tänkt att bli ”billigt”, blev nu i stället rejält dyrt.

Något att tänka på för de som funderar på att plocka på sig varor utan att betala.

– Förr sa man snatteri om det här, men nu går det under benämningen ”ringa stöld”. Det minsta straffet är 30 dagsböter och det lägsta beloppet 1 500 kronor som den här personen nu tvingas betala i böter, man går efter hur hög inkomst personen har, informerade polisens presstalesperson.

Sedan verkar någon ha roat sig lite för mycket med sin bil. I alla fall menade den som anmälde nedanstående att långa sladdspår visade att någon medvetet sladdat sig fram. Nu slutade det hela knappast som föraren hade tänkt sig, då han brakade in i en snödriva efter södra Bergvägen. Det här inträffade vid 19-tiden i fredags.

– Vi fick in en anmälan om att en bil fastnat i en snödriva och att bilen stod med fronten mitt ute i vägen. Det var skador på fronten. Vi skickade aldrig någon polispatrull till platsen, men enligt anmälaren har föraren nöjessladdat, det fanns långa spår i samband med olyckan, vilket bidrog till att bilen fastnade i en snödriva.

Sedan fick polisen under helgen in en anmälan att en kvinna försvunnit från ett äldreboende, men som tur var kom kvinnan snart tillbaka så allt slutade lyckligt.

Till sist ska polisen ha hittat narkotika i en lägenhet i Orsa under måndagseftermiddagen.

– Men det här är så pass färskt att jag inte har mer uppgifter än så och det här ber jag att få återkomma till senare, berättade Stefan Dangardt vid 14-tiden måndag.

Bilden. En person stal varor för 340 kronor på Coop i fredags. Varor som nu kommer att kosta mannen betydligt mer då han kommer att dömas till dagsböter för sitt tilltag. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin