Det brinner mellan Orsa och Rättvik

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

En svårsläckt brand härjar på gränsen mellan Orsa och Rättvik.

Larmet kom runt 10.30 fredag och vid 15.30-tiden brann det fortfarande.

– Läget ser positivare ut just nu, säger Johan Bodins, regional insatsledare.

Det skriver Brandkåren Norra Dalarna på sin Facebooksida.

Det var klockan 10.34 fredag som brandkåren larmades till en förmodad skogsbrand vid Torsmo utanför Skattungbyn.

Vid framkomst konstaterades att branden var på Rättviks kommuns område, men att spridningen var snabb i riktning mot Orsa kommun.

Räddningsregion Bergslagen stödjer därför Rättviks kommun med ledning och ett stort antal resurser från Brandkåren Norra Dalarna.

Brandkåren Norra Dalarna har personal från Orsa, Skattungbyn, Leksand och Mora på plats vid branden. Även Rättvik har ett stort antal stationer på plats.

– Vi har fått fram två helikoptrar som bistår oss att vattenbomba, läget ser positivare ut just nu, sa Johan Bodins, regional insatsledare, står att läsa på Brandkåren Norra Dalarnas Facebook som publicerades cirka 15.30 fredag.

– Vi har kommit runt branden så den sprider sig inte länge. Vi har fått slang runt hela branden, så vi kan spruta vatten från alla håll. Men det brinner fortfarande, sa Johan Szymanski, räddningschef vid Brandkåren Norra Dalarna, till Dalarnas Tidningar vid 16-tiden.

Bilden. Det brinner i ett ganska stort område vid kommungränsen mellan Rättvik och Orsa, men vid halvfyratiden fredag eftermiddag kom det information att branden var under kontroll. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin