Dieselstöld, tankbil i diket och lurendrejare

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Dieselstöld, lurad på blocket och smitning efter parkeringsskada.

Och än en gång har ett tungt fordon åkt ner i diket efter dåliga E45.

Det är några blåljushändelser den senaste tiden.

I söndags kom det in en anmälan att någon blivit bestulen på 50 liter diesel vid en stuga intill Granån i Skattungbyn. Stölden upptäcktes i måndags.

I måndags inträffade också en smitningsolycka. En företagsbil ska ha blivit påbackad någon gång mellan klockan 13.00-14.00 när den stod parkerad efter Centralgatan. Bromsljusen på bakluckan gick sönder. Ingen person har gett sig till känna och tagit på sig ansvaret.

– Sedan har en person anmält att denne blivit lurad efter att ha handlat på Blocket. Det är det klassiska, personen har betalat för en sak och sedan inte fått den. 1500 kronor ska denne ha betalat, men sedan inte fått varan, berättade polisens presstalesperson Stefan Dangardt för Orsasajten onsdag eftermiddag.

Sedan har någon anmält att man sett ett dött rådjur liggandes efter Moravägen.

– Det är plastbitar efter en blå bil som kört på rådjuret. Det finns ingen anmälan om brott, så det går inte att utesluta att den som kört på faktiskt har anmält det hela.

– Men kör man på ett rådjur, ska man märka ut platsen och så var inte fallet här.

I måndags skulle en tankbil lämna en parkering efter E45 cirka en mil norr om Orsa. Asfaltkanten bar inte och släpet la sig ner i diket.

Det här är inte första gången som lastbilar hamnar i diket efter E45 och vägen mellan Orsa och Sveg har fått mycket kritik.

– Vi har påpekat problemet med de lösa vägkanterna till Trafikverket flera gånger, men ingenting har hänt och ett antal lastbilar rasar ned i diket på E45 norr om Orsa varje år, berättade Per-Erik Jonsson, Brandkåren Norra Dalarna, för Dalarnas Tidningar, efter den senaste händelsen.

Det tog flera timmar att bärga den tunga tankbilen.

Sedan är det ett antal anmälningar som polisen inte haft resurser att åka ut på. En var om ett bråk på campingen mellan två personer. Oklart när det här inträffade.

– Sedan fick vi in ett samtal från Ön vid halvett natten till i dag (onsdag) om en raggarbil som spelade hög musik, men vi hade ingen bil att skicka.

Just det här fenomenet är vanligen förekommande sommartid.

– Att folk ringer in och klagar på bilar som spelar hög musik är de anmälningar som det kommer flest av vid den här tiden, konstaterade Dangardt.

– Vi fick många samtal från Classic Car Week i Rättvik och det lär komma en hel del samtal under motorfestivalen i Älvdalen som är i helgen, tippade polisens presstalesperson.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsagrisen
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin