Oscar Diös Årets Åstadkommare 2019

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Årets Åstadkommare 2019.

Den utmärkelsen tilldelas Oscar Diös.

– Väldigt roligt och hedrande att få denna utmärkelse, kommenterar Oscar.

Det var i samband med Sommarfesten på Skeer i tisdags som Centerpartiet passade på att hylla Oscar Diös och dennes satsning på att förvandla Orsa Järnvägshotell från den fula ankungen till att bli en vacker svan.

Renoveringen följs med stort intresse, inte minst av Orsaborna. Det var först planerat att hotellet skulle ha invigning i mitten av juni, men på grund av att arbetet är mer omfattande än man först räknade med, ändrades invigningsplanerna.

På frågan när hotellet står redo att öppnas, är svaret från Diös: ”Efter sommaren”.

Det var alltså under Sommarfesten som Oscar Diös hyllades, men tyvärr kunde inte huvudpersonen själv närvara. Han är på semester.

– Jag lever som jag lär genom att turista på Inlandsbanan, nu återkommen ifrån Röjan, berättade Oscar onsdag kväll för Orsasajten.

I stället var det Helen Olpers, en av de anställda på Orsa Järnvägshotell, som i Oscars frånvaro fick ta emot utmärkelsen.

Helen Olpers, till vänster, fick i semestrande Oscar Diös frånvaro ta emot den utmärkelse som Centerpartiets ordförande Nina Wiik delade ut. Foto. MIKAEL THALIN

Den som delade ut priset var Centerns ordförande Nina Wiik.

Så här lyder motiveringen för Årets Åstadkommare 2019:

”Centerpartiet vill uppmärksamma människor som är åstadkommare, som gör saker för bygdens utveckling. Oscar Diös bidrar stort till vår viktiga besöksnäring och till ett mer attraktivt Orsa genom upprustningen av Orsa Järnvägshotell. Därför tilldelas han denna utmärkelse”.

Orsasajten lyckades få en kommentar sent onsdag kväll från den semestrande tågresenären Oscar Diös.

– Väldigt roligt och hedrande att få denna utmärkelse. Jag tycker hotellet liknar mer och mer för var dag som går, just den vision som jag har haft först i mitt huvud sedan på ritningar och nu snart i verkligheten.

Naturligtvis hoppas Diös att hans satsning ska bära frukt och han skulle förstås aldrig göra en sådan här satsning som det är att rusta upp ett gammalt och slitet hotell, milt uttryck, om han inte trodde på idén.

– Jag är helt övertygad att Orsa nu och framöver kommer visa hur bra det är att turista och spendera jobb- och fritidsaktiviteter med Järnvägshotellet som en central samlingsplats.

Bilden längst upp. Så här såg det ut i slutet av februari när Oscar Diös visade runt på Orsa Järnvägshotell, som då mest liknade ett skelett, men annat är det nu. Det börjar mer och mer likna den vision som Diös hade när han beslutade sig för att satsa på hotellet. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Oscar Diös är ute på semester och kunde inte närvara för att ta emot priset som Årets Åstadkommare. Foto. PRIVAT

En bild från Sommarfesten på Skeer, som hölls i tisdags. Foto. MIKAEL THALIN

Så här såg Järnvägshotellet ut den 8 maj 2019. Foto. JÖRGEN WÅGER

Så här såg Järnvägshotellet ut den 8 maj 2019. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsagrisen
Plåt-Sven
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin