Dyrt att inte ha bälte under bilfärd

Jörgen Wåger Nyheter

Att inte använda bilbälte kan bli en dyr historia.

Det fick en manlig förare i 60-årsåldern erfara då den minderåriga passageraren inte var bältad.

Sedan kan vi berätta om rymlingen Gnista som kom tillbaka helskinnad.

Vid 00.30-tiden natten mot lördag stoppade en polispatrull en bil efter E45, nära återvinningsstationen. Det visade sig att passageraren, en minderårig (under 15 år) inte använde bältet.

– Det blev 2 500 kronor i böter för föraren, som har ansvaret att den minderårige är bältad. Det är pengar som föraren kunde använt till något roligare, konstaterade polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Förhoppningsvis ger ovanstående tråkiga historia andra en tankeställare, om det nu är så att man inte använder bälte när man åker bil. Det är inte bara dumt ur säkerhetssynpunkt att inte använda bälte, det blir dyrt om man blir ertappad av polisen också.

– Det är bra om folk får reda på hur dyrt det är att inte använda bälte, det kanske får dem att tänka efter, hoppas Dangardt.

Desto roligare story kommer här. Camilla Monlars, som bor i Slättberg, hund Gnista, som är en blandras mellan Finnspets och Foxterrier, drog iväg ut på ett eget äventyr lördag vid lunchtid.

– Jag hade henne kopplad ute på gården. Jag trodde inte att det gick att bita sönder kopplet, men det var precis vad Gnista gjorde, berättade Camilla.

Hon ringde och anmälde sin försvunna hund till polisen och la ut en efterlysning på sociala medier i hopp om att någon skulle se Gnista, ta hand om henne och höra av sig till Camilla.

– Då skrev en granne, som bor lite längre bort, ett meddelande till mig och frågade: ”Är det här din hund?”

Det visade sig vara Gnista som stuckit till en granngård för att hälsa på hundarna som bor där.

– Gnista var inte borta så länge, kanske 40 minuter. Men jag fick mig en språngmarsch, berättade en tacksam Camilla vid 15-tiden lördag.

– Nu har jag köpt ett nytt koppel, med vajjer, så nu är hon fast, det här ska hon inte kunna tugga sönder.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin