Strand ny vd för Grönklittsgruppen

Jörgen Wåger Löpsedel, Nyheter

Nyligen presenterade Orsa Grönklitt en ny anläggningschef i Johan Larsson.

Under onsdagen kom beskedet att Grönklittsgruppen utsett en ny vd efter avgående Anders Blomquist.

Ny vd blir John Strand och han tillträder sin tjänst i mitten av januari.

Grönklittsgruppens styrelse har utnämnt John Strand som vd för Grönklittsgruppen. Med rekryteringen av Strand avslutas perioden med en interimslösning under Anders Blomquist ledning, står att läsa i ett pressmeddelande.

47-årige Strand är i dag vd för Merresor AB. Han tillträder befattningen som vd och koncernchef för Grönklittsgruppen i mitten av januari 2019.

– John har i sin tidigare verksamhet visat prov på förmåga att med lönsamhet driva och utveckla affärer, något som Grönklittsgruppen nu kommer få glädje av. Även hans mångåriga erfarenhet av offentlig upphandling och myndighetskontakter är värdefulla, säger Jan Friedman, styrelseordförande i Grönklittsgruppen, i pressmeddelandet.

Friedman fortsätter:

– Med John Strand som vd får vi en ledare med uttalade ambitioner att bygga ett ännu större företag inom besöksnäringen.

Högt på agendan står en fortsatt förädling av Orsa Grönklitt som destination samt att utveckla och befästa Svenska Campingpärlor som den ledande kedjan inom camping, står att läsa i pressmeddelandet.

– Jag ser verkligen fram emot möjligheten att få leda en så intressant och spännande koncern som Grönklittsgruppen. Tillsammans med medarbetarna vill jag fortsätta arbetet med att skapa en strategi för lönsam tillväxt, säger John Strand i pressmeddelandet.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin