Extra fokus på nykterheten i trafiken

Jörgen Wåger Nyheter

Den här veckan har polisen extra fokus på nykterheten i trafiken.

Var- och närsomhelst kan det finnas blåskontroller.

En sådan genomfördes i Orsa tisdag kväll.

Den här veckan genomför polisen en nationell trafikinsatsvecka. Det innebär att extra mycket poliser kommer att befinna sig ute på vägarna runt om i landet och denna vecka ligger fokus på nykterhetskontroller.

Polisens huvudsyfte med trafikveckan är framför allt att uppmärksamma faran med att köra onykter eller drogpåverkad. Det innebär att Polisregion Bergslagen prioriterar att låta en stor del personalen i yttre tjänst att genomföra nykterhetskontroller under veckan, står att läsa på polisens hemsida.

Vid halvsjutiden på tisdag kväll hade polisen en kontroll efter E45, vid Vångsgärde. Dock så var det ingen längre kontroll, kan nämnas.

– De stod där en kvart, men patrullen utför också kontroller när de är på rull, poängterar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Hur många/få som polisen hann kontrollera på den där korta kvarten, fanns det inga uppgifter om.

– Visst kanske det hade varit roligare om man kunde berättat hur många som fick blåsa, men det viktigaste är ändå att de som blåste var nyktra, vilket alla var i det här fallet, konstaterar Dangardt.

Apropå trafik har det under onsdagen flera gånger via radion rapporterats om väldigt svårt väglag efter E45 mellan Orsa och Sveg. Flera tyngre fordon har blivit stående efter vägen.

Före två, onsdag eftermiddag, meddelades att lastbilar stod still både söder och norr om Noppikoski. Men det poängterades också att det gick att ta sig förbi.

Så ni som ska norrut, ta det väldigt försiktigt, och förstås även ni som åker åt motsatta hållet.

Bilden. En poliskontroll för att kontrollera nykterheten genomfördes en kortare stund under tisdag kväll efter Moravägen. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Orsagrisen

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin